رئیس حوزه هنری خراسان شمالی در مراسم اختتامیه جشنواره استانی داستانک « بهارخانه» به نقش اهالی فرهنگ و هنر، حضور و احساس تکلیف آنها در جریانهای اجتماعی و سیاسی اشاره کرد و از حضور و فعالیتهای خودجوش اهالی هنر استان از همان آغازین روزهای شیوع ویروس کرونا با خلق آثار ارزشمند و برگزاری رویدادهای مختلف ادبی، هنری و آموزشی در فضای مجازی قدردانی کرد.
«نمازی» در بخش دیگری از سخنانش به تهدیدها و فرصتهای شیوع ویروس کرونا در ابعاد مختلف جهان پرداخت و تصریح کرد: این ویروس چهره واقعی و حقیقت بسیاری از فرهنگها و جوامع بشری را نشان داد.
وی ادامه داد: در این میان تمدن غرب که بسیار مدعی است و پوسته لوکس خاصی برای خود درست کرده آن هم در عصری که عصر انتفاع جامعه بشری است و همه دنبال بهرهبرداری برای خود بوده و انسان را محور قرار میدهند با یک ویروس غیر قابل روئیت تمام آن پوسته زیبا و ظاهری را که از خود نشان میدادند فرو ریخت، به گونهای که مردم حتی برای خرید مایحتاج خود کشور را به آشوب کشیدند و دولتهایشان دست به سرقت و دزدی بینالمللی زدند و غرب چهره واقعی و وحشی خود را نشان داد.
وی اظهار کرد: یک ویروس نقاب از چهره تمام این کشورهای به ظاهر متمدن برداشت که با یک سری فعالیتهای ضد انسانی حتی به سالمندان و بازنشستهها هم رحم نکردند.
«نمازی» تصریح کرد: اما در فرهنگ شرق و اسلامی و به خصوص در کشور ما اتفاق دیگری رخ داد و مردم بر اساس مفاهیم اصیل اسلامی و انسانی من جمله نگاههای انسان دوستانه ، دستگیری و همدلی و همراهی تمام اقشار جامعه، فرهنگ متعالی ایرانی اسلامی را نشان دادند.
وی با اشاره به این که خارج از بحث فداکاری و ایثار و قدرشناسی که همه مردم انجام دادند بسیاری از مردم عادی با لباس جهاد سلامت به میدان آمدند، افزود: در واقع باید گفت ریشههای فرهنگی ما به واسطه اسلامی و ایرانی بودنش خود را نشان داد و در این جدال بین فرهنگها در دنیا نه جبر کمونیستی توانست جلوی این بیماری را بگیرد و نه جرائم مدنی لیبرالی در غرب بلکه تنها چیزی که در دوران کرونا توانست به ما کمک کند فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی، همراهی و همدلی مردم ایران بود و در واقع این فرهنگ اسلامی بود که در این جدال پیروز شد.
رئیس حوزه هنری خراسان شمالی با اشاره به برگزاری جشنواره داستانک « بهارخانه» از این که نگاه ما در این جشنواره ایجاد محیطی در فضای مجازی بود تا بتوان گپ و گفتهای خانوادگی را بیشتر رواج داد و از آنها خروجی گرفت، تصریح کرد: کرونا موجب شد یک سری کنشها و عکسالعملها اتفاق بیفتد و به نوعی ثابت کرد فضای مجازی فراتر از گرفتن عکس و استوری است و میتوان یک سری رویدادهای جدی و تاثیرگذار را در دل آن رقم زد.
«نمازی» ادامه داد: بیش از 80 گپ و گفت برای این جشنواره دریافت شده و در نشر آن نیز خیلیها همراهی کردهاند که از نظر فرهنگی کار خوب و اثر بخشی است و تلاش بر این است در آینده این آثار تبدیل به محصول شود.
وی این اقدام را فرصت خوبی برای شناسایی افراد مستعد دانست و خاطرنشان کرد: باید تلاش شود تا افراد شرکت کننده در
این رویداد رها نشوند و برای بخشی که تازه شناسایی شدهاند برنامهریزی مدون در راستای آموزش داشته و روی توانمندی آنها برنامهریزی شود.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی 79 اثر از 55 شرکت کننده به این جشنواره رسید که در بخش داستانک فاطمه دارابی، ستایش دوست علی، فرزین برات پور و در بخش نگاه مخاطب، فائزه نوروزیان برگزیده شدند.
این گزارش حاکی است 10 نفر خارج از استان هم در این جشنواره شرکت کردند.