به کوشش دکتر مجید مصلحی

اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب تشریح شد

اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب تشریح شد
اهمیت بیانیه «گام دوم انقلاب» به کوشش مدیرکل اموراستانها ومجلس حوزه هنری انقلاب اسلامی چندی پیش در سی وهفتمین نشست سراسری روسای مراکز استانی حوزه هنری تشریح شد
سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۵
کد خبر :  ۱۱۰۵۰۳

به گزارش روابط عمومی اداره کل اموراستانها و مجلس حوزه هنری اهمیت بیانیه «گام دوم انقلاب»  به کوشش دکتر مجید مصلحی مدیرکل اموراستانها ومجلس حوزه هنری انقلاب اسلامی چندی پیش در سی وهفتمین نشست سراسری روسای مراکز استانی حوزه هنری تشریح شد. محتوای این مطلب با در نظر گرفتن تجربیات سال های متمادی در عرصه مدیریت فرهنگی کشور ، پژوهش ، تحقیق و بررسی عمیق بیانیه گام دوم که توسط" رهبر معظم انقلاب" ابلاغ شد ،تدوین شده است .مطالب ذکر شده زیر به عنوان یکی از محتواهای کاربردی با محوریت بیانه گام دوم انقلاب درعرصه فرهنگ و هنر فراهم آورد و می تواند مورد مطالعه و استفاده سایر دستگاه ها فرهنگی کشور نیز قرار گیرد.  محورهای بیانیه گام دوم انقلاب در بخش اول: مختصات و تمایزات انقلاب اسلامی در گام اول، ویژگیهای انقلاب اسلامی در طول چهل سال، زوم شناخت گذشته و درس گرفتن از تجارب پیشین،برکات بزرگ انقلاب اسلامی و در بخش دوم: وضعیت و جایگاه فعلی انقلاب اسلامی،بزرگترین و مردمی ترین انقلاب عصر جدید (انقلاب بزرگ)،تنها انقلابی که یک چله پر افتخار را بدون خیانت به آرمانها پشت سر گذاشته و در برابر همه وسوسه های که غیر قابل مقاومت به نظر می رسیدند، از کرامت خود صیانت کرده است. دربخش سوم نیز: مسیر حرکت در دومین مرحله خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی (گام دوم)،الزامات حرکت به سوی آرمانهای نظام جمهوری اسلامی، توصیه های اساسی برای گام دوم انقلاب درپرتوی امید صادق و متکی به واقعیت های عینی مورد بررسی قرار گرفته است .

دکترمصلحی ازابتدای این مطلب سعی برآن داشته تا با معرفی جزئیات بیانیه گام دوم انقلاب پس ازگذر چهل سال پیروزی انقلاب اسلامی ، اساس و بنیان پیروزهای، پیشرفت های انقلاب اسلامی ، مقایسه وضعیت زندگی در دوره رژیم پهلوی با زندگی دروضعیت جمهوری اسلامی با توجه به اعمال تحریم های سنگین ، بیان شاخص ها ، حضور جوانان در عرصه های مدیریتی، تعریف مدیریت جهادی ، تجدید مطلعی خطاب به ملت ایران و به ‌ویژه جوانان ،منشوری برای: «دومین مرحله‌ خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی» «فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی» نزدیک کردن، انقلاب  به ایجاد تمدن نوین اسلامی، عظمت پیشرفت‌های چهل‌ساله ایران:  در مقایسه با مدّت‌های مشابه در انقلاب‌های بزرگی چون فرانسه و شوروی و هند، پویش انقلاب اسلامی با اهدافی بلند و استوار،وضعیت ما در زمان  انقلاب ، تقابل دوگانه جدید «اسلام و استکبار» ، شعارهای جهانی انقلاب اسلامی، ویژگی های انقلاب اسلامی، برکات بزرگ انقلاب اسلامی، اقتدار انقلاب اسلامی، الزامات حرکت به سمت آینده، امید صادق و متّکی به واقعیّت‌های عینی، جوانان؛ محور اصلی حرکت مورد بررسی قرار داده است .

مدیرکل اموراستانها در بخش دیگری ازاین مطلب به ظرفیت و فرصت های امید بخش کشوراشاره کرده است ؛ چشم ‌اندازگام دوّم، سرفصل‌های گام دوم، برداشتن گام‌های استوار به جلو، شناخت درست گذشته، درس گرفتن از تجربه‌ها ، نزدیک شدن به آرمان بزرگ ایجاد تمدّن نوین اسلامی، اعتقاد به اصل «ما میتوانیم»، عامل عزت و پیشرفت ایران در همه عرصه‌ها، جهادهای بزرگ و افتخارات درخشان ، یاس آفرینی دشمن، سیاست تبلیغی و رسانه‌ای دشمن، مأیوس‌سازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران از آینده ، خبرهای دروغ، تحلیل‌های مغرضانه، وارونه‌ نشان دادن واقعیّت‌ها، پنهان کردن جلوه‌های امید بخش،  بزرگ کردن عیوب کوچک و کوچک نشان دادن ، انکار محسّنات بزرگ،ابزار دشمن و دنباله‌های آنان در داخل کشور: برنامه ریزی مفصل ، هزاران رسانه صوتی و تصویری و اینترنتی، ادامه مسیر با جوانان: با همّت، هشیاری، سرعت عمل و ابتکار جوانان ، مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، حضور جوانان در همه‌  عرصه‌های : سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی، دین، اخلاق، معنویّت و عدالت، مسئولیّت‌پذیر ، بهرمند از تجربه‌ها و عبرت پذیر از گذشته ، نگاه انقلابی و روحیه انقلابی، عمل جهادی جوانان از بخش های دیگراین مطلب می باشد.

در ادامه بخشی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب را می خوانیم :

امام خامنه‌ای در «بیانیه گام دوم»:

«ایران مقتدر، امروز هم مانند آغاز انقلاب با چالش‌های مستکبران روبه‌رو است امّا با تفاوتی کاملاً معنی‌دار.

◀ اگر آن روز چالش با آمریکا بر سر کوتاه کردن دست عمّال بیگانه یا تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی در تهران یا رسوا کردن لانه‌ی جاسوسی بود، امروز چالش بر سرِ حضور ایران مقتدر در مرزهای رژیم صهیونیستی و برچیدن بساط نفوذ نامشروع آمریکا از منطقه‌ی غرب آسیا و حمایت جمهوری اسلامی از مبارزات مجاهدان فلسطینی در قلب سرزمین‌های اشغالی و دفاع از پرچم برافراشته‌ی حزب‌الله و مقاومت در سراسر این منطقه است.

◀ و اگر آن روز، مشکل غرب جلوگیری از خرید تسلیحات ابتدایی برای ایران بود،‌ امروز مشکل او جلوگیری از انتقال سلاح‌های پیشرفته‌ی ایرانی به نیروهای مقاومت است.

◀ و اگر آن روز گمان آمریکا آن بود که با چند ایرانی خودفروخته یا با چند هواپیما و بالگرد خواهد توانست بر نظام اسلامی و ملّت ایران فائق آید، امروز برای مقابله‌ی سیاسی و امنیّتی با جمهوری اسلامی، خود را محتاج به یک ائتلاف بزرگ از ده‌ها دولت معاند یا مرعوب می‌بیند و البتّه باز هم در رویارویی، شکست می‌خورد.

ایران به برکت انقلاب، اکنون در جایگاهی متعالی و شایسته‌ی ملّت ایران در چشم جهانیان و عبورکرده از بسی گردنه‌های دشوار در مسائل اساسی خویش است.» ۹۷/۱۱/۲۲

انقلاب ملّت ایران، جهان دوقطبی آن روز را به جهان سه‌قطبی تبدیل کرد و سپس با سقوط و حذف شوروی، تقابل دوگانه‌ی جدید «اسلام و استکبار» پدیده‌ی برجسته‌ی جهان معاصر و کانون توجّه جهانیان شد.

«آن روز که جهان میان شرق و غرب مادّی تقسیم شده بود و کسی گمان یک نهضت بزرگ دینی را نمی‌بُرد، انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چهارچوب‌ها را شکست؛ کهنگی کلیشه‌ها را به رخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود. طبیعی بود که سردمداران گمراهی و ستم واکنش نشان دهند، امّا این واکنش ناکام ماند. چپ و راستِ مدرنیته، از تظاهر به نشنیدن این صدای جدید و متفاوت، تا تلاش گسترده و گونه‌گون برای خفه کردن آن، هرچه کردند به اجلِ محتوم خود نزدیک‌تر شدند. اکنون با گذشت چهل جشن سالانه‌ی انقلاب و چهل دهه‌ی فجر، یکی از آن دو کانون دشمنی نابود شده و دیگری با مشکلاتی که خبر از نزدیکی احتضار می‌دهند، دست‌وپنجه نرم می‌کند! و انقلاب اسلامی با حفظ و پایبندی به شعارهای خود همچنان به پیش می‌رود.»

«انقلاب ملّت ایران، جهان دوقطبی آن روز را به جهان سه‌قطبی تبدیل کرد و سپس با سقوط و حذف شوروی و اقمارش و پدید آمدن قطبهای جدید قدرت، تقابل دوگانه‌ی جدید «اسلام و استکبار» پدیده‌ی برجسته‌ی جهان معاصر و کانون توجّه جهانیان شد.» ۹۷/۱۱/۲۲

در طول این چهل سال - و اکنون مانند همیشه- سیاست تبلیغی و رسانه‌ای دشمن و فعّال‌ترین برنامه‌های آن، مأیوس‌سازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است. خبرهای دروغ، تحلیل‌های مغرضانه، وارونه‌ نشان دادن واقعیّتها، پنهان کردن جلوه‌های امیدبخش، بزرگ کردن عیوب کوچک و کوچک نشان دادن یا انکار محسّنات بزرگ، برنامه‌‌ی همیشگی هزاران رسانه‌ی صوتی و تصویری و اینترنتی دشمنان ملّت ایران است؛ و البتّه دنباله‌های آنان در داخل کشور نیز قابل مشاهده‌اند که با استفاده از آزادی‌ها در خدمت دشمن حرکت میکنند.

شما جوانان باید پیش‌گام در شکستن این محاصره‌ی تبلیغاتی باشید.

«شعور معنوی و وجدان اخلاقی در جامعه هرچه بیشتر رشد کند برکات بیشتری به بار می‌آورد؛ این، بی‌گمان محتاج جهاد و تلاش است و این تلاش و جهاد، بدون همراهی حکومتها توفیق چندانی نخواهد یافت.

اخلاق و معنویّت، البتّه با دستور و فرمان به دست نمی‌آید، پس حکومتها نمیتوانند آن را با قدرت قاهره ایجاد کنند، امّا اوّلاً خود باید منش و رفتار اخلاقی و معنوی داشته باشند، و ثانیاً زمینه‌ را برای رواج آن در جامعه فراهم کنند و به نهادهای اجتماعی دراین‌باره میدان دهند و کمک برسانند؛ با کانونهای ضدّ معنویّت و اخلاق، به شیوه‌ی معقول بستیزند و خلاصه اجازه ندهند که جهنّمی‌ها مردم را با زور و فریب، جهنّمی کنند.

ابزارهای رسانه‌ای پیشرفته و فراگیر، امکان بسیار خطرناکی در اختیار کانونهای ضدّ معنویّت و ضدّ اخلاق نهاده است و ???? هم‌اکنون تهاجم روزافزون دشمنان به دلهای پاک جوانان و نوجوانان و حتّی نونهالان با بهره‌گیری از این ابزارها را به چشم خود می‌بینیم.

دستگاه‌های مسئول حکومتی دراین‌باره وظایفی سنگین بر عهده دارند که باید هوشمندانه و کاملاً مسئولانه صورت گیرد. و این البتّه به معنی رفع مسئولیّت از اشخاص و نهادهای غیرحکومتی نیست.» ۹۷/۱۱/۲۲

نظریه نظام انقلابی یک نظریه اجتماعی است. چون «انقلاب» پس از تشکیل نظام حکومتی هم تمام نمی‌شود. نظریه نظام انقلابی یعنی جوشش انقلابی باید تا برپایی تمدن نوین اسلامی امتداد پیدا کند.

???? اگر ساختارسازی‌ها براساسِ الگوهای تمدن رقیب باشد، نظم اجتماعی و حکومتی از جوشش انقلابی می‌افتد.

???? تحلیل و برداشت ما این است که رویکردِ استحاله (استحاله تمدن غرب در تمدن اسلامی)، بهترین نظریه‌ای است که می‌تواند پشتوانه نظریه نظام انقلابی و شعار «ما می‌توانیم» باشد.

استراتژی‌های دیگر (غرب‌پذیری، غرب‌گزینی، غرب‌ستیزیِ کور، انزواگرایی)، جوشش انقلاب اسلامی را متوقف یا تضعیف می‌کند.

 

تحلیل بیانیه:

«بیانیه گام دوم» بیانیه‌ای فوق‌العاده دقیق است و إن‌شاء‌الله اثرگذار خواهد بود. بسیاری از بحران‌هایی که در جامعه ما وجود دارد، ناشی از «فقدان استراتژی» یا «انتخابِ استراتژیِ ضعیف» در شکاف تمدنیِ اسلام و غرب است. امیدواریم این بیانیه بتواند این خلأ را پر کند و جلوی حرکت‌های زیگزاکیِ دولت‌ها را بگیرد.

 «بیانیه گام دوم» بیانیه بسیار فاخری است که به تجلیل از آن نباید اکتفا کنیم، بلکه باید فهم صحیح و تحلیل صحیح بشود و برمبنای آن، «گفتمان‌سازی اجتماعی» و «نظریه‌پردازی اجتماعی» و نیز «راهبردنگاری» صورت بگیرد و اسنادی مثل «الگوی پیشرفت» با آن هماهنگ شوند. 

بیانیه گام دوم می‌تواند خلا استراتژی در شکاف تمدنی را پر کند.

براساسِ بیانیه گام دوم باید گفتمان‌سازی و نظریه‌پردازی و راهبردنگاری صورت گیرد. الگوی پیشرفت باید براساس این متن، ارتقا یابد.

Test 1دریافت فایل

ارسال نظر