داوران متشکل از «جلال شمس آذران»، «امید شکری» و «پیمان حمیدی پور» در بخش ویژه معلولان، جایزه نقدی، لوح تقدیر، کتاب و لوح تندیس جشنواره را به «خدیجه ایزانلو» و «پروانه محمدپور» اهدا کردند.
بر اساس رأی هیئت داوران، در بخش راه یافتگان به بخش نمایشگاهی نیز از «وحید وحدانی»، «مهسا پرهیزگار»، «مریم دوست محمدی»، «رقیه محمدزاده»، «امید حسن نیا»، «مهدی علی آبادی»، «الهام صباحی» و «مریم داورنیا» با گواهی حضور و کتاب جشنواره تقدیر به عمل آمد.
هم چنین در بخش تقدیر ویژه هیئت داوران، کتاب، لوح تقدیر و جایزه نقدی به «مجتبی براتی» رسید.
3 اثر برگزیده ملی نیز بدون اولویت از نگاه داوران انتخاب شد و در آیین اختتامیه این جشنواره از «عاطفه شادی» از خراسان رضوی، «سعید قاسمی» از آذربایجان شرقی و «امین رحمانی» از قزوین تقدیر شد.
در بخش برگزیده استانی نیز کتاب، تندیس جشنواره و لوح تقدیر به «وحید خادمی» از خراسان شمالی اهدا شد.
هم چنین از هیئت داوران و «حسین معمری» به عنوان دبیر جشنواره با اهدای لوح تقدیر، تندیس و کتاب جشنواره تقدیر به عمل آمد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در این آیین ضمن تقدیر از اهالی هنر که یکی از بزرگ ترین مسائل و مشکلات افراد معلول را با زبانی گویا و تاثیرگذار به تصویر کشیدند، تصریح کرد: با نگاه نقادانه ای که هنر دارد، می توان در بسیاری از مسائل به ویژه حوزه اجتماعی تاثیرگذاشت و با توجه به نگاه ویژه ای که به مسائل هنری و زیبایی شناسی از سوی برگزارکنندگان وجود داشت به خوبی این اتفاق رقم خورد.
«آریان» ضمن ابراز خرسندی از این که مسئولان استان دغدغه رسیدگی به مسائل و مشکلات معلولان را دارند، تصریح کرد: امروز با تلاش های صورت گرفته از سوی اداره کل بهزیستی و نظر مثبت استاندار به جامعه معلولان، با تشکیل مجمع مشورتی معلولان، شاهد هستیم که کار به جامعه معلولان سپرده شده به گونه ای که حتی قدرت عملیاتی و اجرایی کردن و مشاوره به این مجمع داده شده است.
وی خطاب به اهالی هنر گفت: امروز با زبان نقادانه هنر بسیاری از مسائل و مشکلات را به تصویر کشیدید و زنگی را برای بسیاری از مسئولان به صدا درآوردید تا مشکلات را با نگاه هنرمندانه شما لمس کنند و بتوانند در راستای عملیاتی و اجرایی کردن آن ها گام بردارند.
رئیس حوزه هنری خراسان شمالی، ضمن تقدیر از دست اندرکاران و همراهی خوب هنرمندان و دبیر و اعضای هیئت داوران، گفت: در نظر داشتیم جشنواره را با وزنه ملی برگزار کنیم اما کرونا به خاطر اختلال هایی که در امور زندگی و اداری به وجود آورد، اجازه نداد.
«نمازی» با اشاره به این که ذات هنر، جلوه نمایی زیبایی هاست، تصریح کرد: هنرمند اصیل می داند که ذات زیبایی، ذات الهی است و گاهی اوقات نگاه ظاهر بین ماست که آن گونه که باید نمی بیند، افزود: از طریق جشنواره در نظر داشتیم با استفاده از زبان هنر افراد را به توجه به این گروه و زیبایی هایی که در عزم و اراده آن ها وجود دارد، فرا بخوانیم.
وی با بیان این که یکی از اهداف اصلی جشنواره این بود که هنرمند عکاس از دریچه لنز دوربین پیام های نهفته در قاب هایی را که با جامعه معلولیت سر و کار دارد، با نگاهی هنرمندانه و متعهدانه به تصویر بکشد تا تلنگری باشد برای جامعه، تصریح کرد: آن چیزی که در جامعه هنری در نگاه هنرمند متعهد و اصیل وجود دارد، عمق نگاهش به جریان زیبایی شناسی است.
«قربانی» مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی نیز با اشاره به این که 350 اثر از 46 هنرمند به دبیرخانه ارسال شد، گفت: در نهایت 37 اثر از 22 هنرمند به بخش نمایشگاهی راه پیدا کرد که از این تعداد 12 اثر مربوط به هنرمندان خراسان شمالی است.
این گزارش حاکی است، نخستین جشنواره ملی عکس با موضوع مناسب سازی معابر و اماکن عمومی با مشارکت خانه عکاسان حوزه هنری خراسان شمالی و معاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی برگزار شد.