به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری معاونت راهبری استانهای حوزه هنری کشور و مدرس این کارگاه به بیان تفاوتهای میان خاطره و تاریخ شفاهی پرداخت و از این که خاطره تکگویی و تاریخ شفاهی دوگویی است و در واقع خاطره مونولوگ و تاریخ شفاهی دیالوگ است، سخن گفت.
«محمد قاسمیپور» تاریخ شفاهی را یک علم بینارشتهای دانست و تصریح کرد: در تاریخ شفاهی این امکان وجود دارد تا فرد به زمینه، حواشی و محدوده پیرامونی خاطره هم نزدیک شود.
وی از این که محقق در تاریخ شفاهی فرد را در بستر نگاه میدارد و به نوعی تحلیل، نظرگاه، داوری و قضاوت در خصوص وقایع خواهیم داشت، اظهار کرد: تاریخ شفاهی جامعتر و کاملتر از خاطره است و در آن امکان و فرصت دیدن جزئیات و حواشی بسیار بیشتر از خاطره است.
وی به فرایند تاریخ شفاهی که در واقع حاصل دانش و تجربهزیستی میان دو نفر است، اشاره و خاطرنشان کرد: در تاریخ شفاهی افت ذهن و حافظه و خطای ناشی از کهولت سن جبران می شود.
«محمد قاسمی پور»،بر داشتن مهارتهایی که از مطالعه تاریخ معاصر و اتفاقات مهم در آن همانند تاریخ انقلاب و عملیاتهای مهم دفاع مقدس تاکید کرد و افزود: باید مصاحبهکننده تسلط لازم دراین زمینه داشته باشد تا بتواند خطای سهوی و ذهنی شخص مصاحبه شونده را تصحیح کند.
این گزارش حاکی است، این کارگاه در ادامه کارگاه تاریخ شفاهی بود که دو هفته قبل در جاجرم برگزار شد و دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری استان، در نظر دارد با برنامهریزی طولانی مدت کارگاههای آموزشی تاریخ انقلاب در جاجرم را برگزار کند.
گفتنی است این کارگاه آموزشی در دو نوبت صبح و عصر، با مشارکت بسیج زنان جاجرم در محل دارالقرآن امام خمینی (ره) این شهرستان برگزار شد