به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی در این کارگاه آثار در دست تدوین «بیت طوبی »۲ شامل مجموعه عکس و دلگویه والدین شهدا، «واشه وانا» شامل خاطرات گردان «فضل ا...»،«من بچه نیستم» خاطرات نوجوان رزمنده، «محمد عطاران»، «خانه کاهگلی» خاطرات خواهران رنجبریان و نیز خاطرات سرهنگ «احیاء محمد امیری» از جانبازان دفاع مقدس و رزمندگان عملیات بیتالمقدس مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
در این کارگاه بخش هایی از مجموعههای در دست تدوین ضمن بازخوانی مورد نقد قرار گرفت و مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری معاونت راهبری حوزه هنری با مهم خواندن شروع و ورودی اثر از ضرورت صیقل این بخش سخن گفت و بر مدیریت منطق زمانی اتفاق تاکید کرد.
محمد قاسمیپور هم چنین با بررسی مجموعه خاطرات خواهران رنجبریان از این که در صحنه پردازی هیچ عذر و بهانهای پذیرفته نیست و باید با تمام ادراکات حسی وصف شود سخن به میان آورد و با مهم خواندن چیدمان از این که توجه به این بخش می تواند خواننده را ترغیب کند تا اطلاعات اولیه را به دست آورد هم برایمان گفت.
وی هم چنین مهار شدن قلم برای ارائه روایتی ساده را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: ترسیم فضا در متن باید برای خواننده دست یافتنی باشد.
مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری معاونت راهبری حوزه هنری هم چنین حفظ لحن، لهجه و بیان راوی را از وظایف نویسنده برشمرد.
وی در بخش دیگری از بررسی آثار به بیان ویژگیهای خاطرات کوتاه پرداخت و کم گویی و گزیده گویی و پرهیز از تکرار را لازمه پرداخت در این گونه ادبی بیان کرد.
این کارگاه در راستای تقویت نویسندگان و دست یابی به نقاط ضعف و قوت و تکنیکها برای پیادهسازی در آثار ارائه برگزار شد.