در نشست تخصصی « شخصیت پژوهی در مستند» عنوان شد؛

مستند پرتره لزوما بیوگرافی یک شخصیت نیست/ نگاه شهید آوینی به مستندسازی همواره جذاب بود

مستند پرتره لزوما بیوگرافی یک شخصیت نیست/ نگاه شهید آوینی به مستندسازی همواره جذاب بود
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، روزگذشته و به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی مستند "مرتضی و ما " اثر (کیومرث پوراحمد) با حضور یونس محمدی مستندساز بین‌المللی و جمعی از علاقمندان هنر در سالن اجتماعات سوره اکران و در ادامه نشست تخصصی « شخصیت پژوهی در مستند» نیز برگزار شد.
دوشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۷
کد خبر :  ۱۶۱۲۲۲

یونس محمدی مستندساز بین‌المللی در ابتدای این نشست به موضوع پرتره نگاری پرداخت و گفت: دیدن پرتره همیشه برای من جذاب بود زیرا مستندی که در مورد شخصیت ساخته می‌شود لزوما تنها یک شخصیت نیست بلکه وقایع تاریخی را نیز بررسی می‌کند.

وی با بیان اینکه مهمترین ویژگی مستند پرتره این است که بدون نگاه شخصی ساخته می‌شود اظهار داشت: مستند پرتره این اجازه را به ما می‌دهد که به فراز و نشیب‌های تاریخی و اجتماعی دوران‌های مختلف در همراهی با یک شخص بپردازیم.

او خودنگاری را یکی از گونه‌های پرتره نگاری در سینمای مستند عنوان کرد و افزود:خودنگاری، تمام آثاری است که یک فرد از خود به جای می‌گذارد یعنی فیلمساز و مولف از خودش فیلم بسازد.

محمدی در ادامه به مستند " مرتضی و ما" اشاره کرد و گفت: نوع زندگی و نگاه شهید آوینی به مستند و مستندسازی همواره جذاب بوده و درسی که مستند " مرتضی و ما " داشت این بود که مستند پرتره نگاری تنها پرداختن به شخصیت شهید آوینی نیست بلکه پیرامون آن بسیار مهم است زیرا قرار است ما چیزی را از خود بجا بگذاریم که آیندگان بعدها می‌خواهند تفسیرش کنند.

این فیلمساز ادامه داد: سوال این است که چرا امروز ما نیاز به مستند پرتره نگاری داریم؟ امروزه نیاز داریم قهرمان‌های خود را بزرگ کنیم و در پرداختن به قهرمان‌ها هرچند معمولی، زبان هنر می‌تواند روایت را جذاب کند.

وی افزود: هرکسی در اطراف خود قهرمان‌های معمولی دارد که می‌تواند سیاه‌نمایی رسانه‌های غربی را علیه کشورمان خنثی کند و باید سعی شود به سمت این قهرمان‌ها برویم و درسی از آنان بیاموزیم.

ارسال نظر