پایان «شب‌های موسیقی سنتی» ؛ بجنوردی‌ها سنگ تمام گذاشتند

پایان «شب‌های موسیقی سنتی» ؛ بجنوردی‌ها سنگ تمام گذاشتند
«شب‌های موسیقی سنتی» بجنورد، سوم الی پنجم خرداد سال جاری با حضور گروه‌های موسیقی و هنرمندان خراسان شمالی در تماشاخانه ترنج برگزار و با استقبال کم نظیر مردم این شهر روبرو شد.
شنبه ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۱
کد خبر :  ۱۶۱۷۴۵

موسیقی ریشه دار و اصیل ایرانی را باید در خراسان جستجو کرد، جایی که محل پیوند فرهنگ‌های مختلفی از ترک، تات، ترکمن و کرمانج است و موسیقی در رگ و خون مردم این دیار تنیده شده و به رسم و آیین پدران خود، علاقمندی به موسیقی را حفظ کرده‌اند.

به گزارش واحد رسانه و جریان‌سازی حوزه هنری خراسان شمالی؛ بعد از تجربه موفق «شب‌های موسیقی کلاسیک» این بار «شب‌های موسیقی سنتی» به همت حوزه هنری استان و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و جمعی از هنرمندان موسیقی از سوم تا پنجم خرداد ماه سال جاری به مدت سه شب از ساعت ۲۱ در مجموعه فرهنگی و هنری ترنج بجنورد با استقبال بی نظیر علاقمندان برگزار شد.

براساس این گزارش؛ هدف از برگزاری «شب‌های موسیقی سنتی» آشنایی هرچه بیشتر مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با موسیقی فاخر و اصیل ایرانی و نیز معرفی هنرمندان بومی استان با تکیه بر تخصص، توان و پتانسیل آن‌ها در قالب آموزشی و اجرایی بود.

«شب‌های موسیقی سنتی» در حالی شب گذشته (۵ خردادماه) آخرین اجرای خود را برای مردم فرهنگ دوست و علاقه‌مند به موسیقی روی صحنه برد که در این سه شب استقبال و حضور مردم به حدی بود که بسیاری از آنان ساعت‌ها ایستاده هنرنمایی هنرمندان استان را تماشا کردند و تعدادی نیز به دلیل نبود فضا پشت درب‌های سالن ماندند.

در این برنامه 9 گروه موسیقی به همراه سه تک‌نواز و آواز شرکت داشته و برای علاقمندان به موسیقی اصیل ایرانی به اجرا پرداختند.

شایان ذکر است این برنامه بدون بلیط فروشی بوده که همین امر باعث شد و عموم مردم با استقبال بی نظیر خود از این مراسم شگفتی خاصی را رقم بزنند.

در این شب‌ها تعدادی از هنرمندان و پیشکسوتان عرصه موسیقی از جمله استاد محمدرضا رحیمی پیشکسوت نوازنده موسیقی ساز نی و ردیف‌دان، بعد از مدت‌ها دوری با اجرا و همکاری شایسته خود موجب دلگرمی هنرمندان جوان و دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد موسیقیایی شدند.

از نظر شیوه اجرایی بعضی از گروه‌ها از جمله طاهر اقطابی، احمد وحدانی و حسین حصاری اجرایی کامل از رپرتوار موسیقی ایرانی داشتند که شامل پیش‌درآمد، آواز، تصنیف و رنگ بود.

اجرای ساز و آواز در بیات اصفهان توسط مجتبی خجسته به همراه تار و همچنین آرمان حمیدی در دستگاه شور از دیگر برنامه‌های این مراسم بود و بعضی از گروه‌ها نیز از جمله حبیب ولی‌پور، رضا امینی‌راد و نوید نجاتی اجرای تصنیف داشتند.

گروه حبیب علی‌پور در اجرایی نو در قالب ردیف ایرانی به صورت سوال و جواب آواز با ارکستر پرداخت که ساخت مقدمه و آواز بر عهده خود او بود و 2 تصنیف قدیمی نیز در دستگاه نوا اجرا کرد.

در ادامه و در بخش تکنوازی، شاهد هنرنمایی استاد محمدرضارحیمی با ساز نی قطعاتی در سه‌گاه، الیاس صدری قطعاتی در دشتی و سه‌گاه و دانوش ایمانی در آواز دشتی بودیم.

گروه دانوش ایمانی نیز قطعات بی‌کلامی در ریتم‌های ترکیبی و لنگ اجرا کرد که در خور توجه بود.

گروهی نیز به سرپرستی حبیب ولی‌پور متشکل از هنرجویان توانمند با تعداد 15 نفر به اجرای برنامه پرداخت که تنظیم و اجرای قابل قبولی داشت.

لازم به یادآوری است هر گروه قبل از اجرا توضیحات آموزشی لازم را در خصوص اجرای خود برای مخاطبان ارائه نمودند که این امر به نوبه خود کمک شایانی به ارتقاء سطح شنیداری علاقمندان کرد.

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر