به گزارش واحد رسانه و جریانسازی حوزه هنری خراسان شمالی، صبح و عصر 23 مهر ماه 1402، دو نشست با محوریت اصول تربیتی شهید مصطفی صدرزاده با حضور محمد مهدی رحیمی، مستندساز و پژوهشگر کتاب « سرباز روز نهم»، جمعی از مسئولین دانشگاه فرهنگیان، نماینده ولی فقیه در دانشگاه فرهنگیان، جمعی از دانشجویان این دانشگاه و همچنین فعالین فرهنگی مساجد، برگزار شد.
نشست دانشجویی صبح 23 مهر ماه، در محل سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان با سخنرانی نماینده ولی فقیه دردانشگاه فرهنگیان آغاز و با نمایش برش کوتاهی از مستند «عابدان کهنز» برای حضار ادامه یافت. محمد مهدی رحیمی سخنرانی در باب کتاب و شخصیت شهید ایراد کرد. نشست با پرسش و پاسخ دانشجویان درباره کتاب و سیره تربیتی شهید صدرزاده پایان یافت.
نماینده ولی فقیه در دانشگاه فرهنگیان با عرض خیر مقدم به میهمانان حاضر در نشست و ضمن آرزوی پیروزی برای همه مسلمانان دنیا علی الخصوص مسلمانان مظلوم فلسطین، در سخنانی پیرامون شخصیت شهید صدرزاده گفت: شهدا دارای جایگاه رفیعی هستند؛ اما برخی از آنها شاخص می شوند. شهید صدرزاده از شهدای مورد توجه سردار شهید قاسم سلیمانی بود که این خود نشانی از خلوص نیت و شخصیت منحصر به فرد شهید صدرزاده بوده است.
محمد مهدی رحیمی سخنان خودرا با ذکر خاطرهای از شهید صدرزاده آغاز و بیان کرد: در یکی از عملیاتهایی که در کشور سوریه انجام شده بود؛ شهید صدرزاده دچار مجروحیت شد. سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به محض شنیدن خبر مجروحیت مصطفی خطاب به او گفت: بیشتر از خودت مراقبت کن زیرا که من برای نبرد در برابر اسرائیل به تو نیازمندم.
وی در ادامه شرحی از دوران کودکی، نوجوانی، جوانی و حضور شهید در مناطق عملیاتی سوریه ارائه داد و اظهار کرد: شهید صدرزاده در دوران نوجوانی هنگامی که تنها 14 سال سن داشت با تلاش فراوان اقدام به تاسیس یک پایگاه بسیج در یکی از مناطق محروم با آسیبهای اجتماعی در خارج از محله کهنز شهریار نمود. این پایگاه تبدیل به حسینیه شد و باعث جذب نوجوانان محله شد.
رحیمی ادامه داد: یکی از برجستهترین اقداماتی که شهید بزرگوار در واپسین روزهای زندگی کوتاهش، چندی قبل از شهادت انجام داد؛ تدفین دو شهید گمنام در پارک محله بود که با پیگیریهای مداوم وی امکانپذیر شد.
رحیمی با اشاره به اصرارهای وی در اعزام به منطقه عملیاتی در سوریه اذعان کرد: در مقطعی که اعزام به مناطق عملیاتی سوریه کاری دشوار بود شهید با پیگیریهای مداوم خود بالاخره موفق به رفتن به این کشور شد. شهید صدرزاده با اسم جهادی ابراهیم بین سالهای 92 تا 94 در این جبهه حضور داشت و سرانجام در ظهر تاسوعای حسینی درمنطقهای در حومه حلب به شهادت رسید.
این پژوهشگر و مستندساز در پاسخ به وجه تسمیه کتاب اینگونه بیان کرد: وقتی مصطفی فقط 4 سال داشت؛ هنگام شرکت در مراسم سوگواری اباعبدالله طی حادثهای از هوش می رود و مادرش با صفای قلب دست نیاز به سوی حضرت ابالفضل عباس بلند کرده و میگوید فرزندم را نجات دهید تا سربازی در رکاب شما شود. این نذر مادر، رازی در دل او بود؛ تا زمانی که مصطفی هیئتی به نام حضرت ابالفضل تاسیس کرد؛ در نتیجه مادر پس از سالها این موضوع را با پسر جوان خود درمیان میگذارد.
وصیت شهید صدرزاده به دوستان بسیجی خود:
خودسازی دغدغه اصلی شما باشد
محمد مهدی رحیمی در نشستی که در عصر 23 مهر ماه با حضور جمعی از فعالین فرهنگی مساجد، در سالن اجتماعات اداره کل تامین اجتماعی خراسان شمالی برپا شد، با ذکر شرحی از از دوران نوجوانی شهید صدرزاده آغاز سخن کرد و گفت: شهید صدرزاده با تمام توان سعی در ایجاد همدلی و همکاری بین نوجوانان محله کهنز داشت. شهید خلق و خویی نیکو و خوش داشت؛ همیشه با چهرهای گشاده پذیرای نوجوانان و جوانان بود. اخلاق خوش او در حیطه فعالیتهای فرهنگی نقش بسیار موثری در موفقیت او داشت.
رحیمی با اشاره به این نکته که شهید بارها با هزینههای شخصی خود امور فرهنگی حسینیه را پیش میبرد، افزود: مصطفی بسیاری اوقات در انجام امور فرهنگی با چالشهای مالی فراوانی روبرو میشد ولی هیچ وقت از انجام آن عقب ننشست و پرتوان و با قدرت ادامه راه را پیش گرفت.
محمد مهدی رحیمی در پاسخ به سوالات فعالین فرهنگی در رابطه با اولویت خودسازی یا جامعهسازی در مکتب شهید صدرزاده گفت: شهید گرانقدر بسیار به مردم علاقهمند بود و همه تلاش خود را در راه حل مشکلات و معضلات مردم میکرد. وصیت او به دوستان بسیجیاش نشاندهنده عمق فکر و اندیشه فرهنگی اوست. او خودسازی را در دگر سازی میدید.
رحیمی پرسش یکی از فعالان فرهنگی درباره شخصیت معنوی شهید صدرزاده را، اینگونه پاسخ داد: بدون شک مصطفی صدرزاده انسان معمولی مثل بیشتر آدمهای اطرافش بود؛ شاید تنها تفاوت او لذت بردن از شادی دیگران بود. او در انجام امور دینی و واجبات فردی کاملا معمولی اما با تمایلات بالای اجتماعی و توان قابل ستایش در ایجاد خلاقیت در امور فرهنگی بود.
دانشگاه فرهنگیان واحد خراسان شمالی و کانون فرهنگی، هنری مساجد در برگزاری این نشستهای تبیینی با حوزه هنری خراسان شمالی همکاری داشتند.
.