با حضور سعید علامیان؛

کتاب «دارساوین» در حوزه هنری خراسان شمالی به بوته نقد نشست

کتاب «دارساوین» در حوزه هنری خراسان شمالی به بوته نقد نشست
هم‌زمان با هفته هنر انقلاب اسلامی کتاب دارساوین با حضور سعید علامیان، نویسنده اثر و شماری از هنرمندان و نویسندگان خراسان شمالی نقد و بررسی شد.
پنجشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۶
کد خبر :  ۲۶۶۶۹
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، هم‌زمان با هفته هنر انقلاب اسلامی و به همت واحد ادبیات پایداری حوزه هنری استان، مراسم نقد کتاب دارساوین شامل خاطرات سردار فتح‌الله جعفری چهارشنبه‌شب با حضور سعید علامیان نویسنده کتاب و تعدادی از نویسندگان و هنرمندان استان در حوزه هنری خراسان شمالی برگزار شد.
سعید علامیان در این نشست اظهار کرد: دارساوین کتابی است که شامل گویاسازی یادداشت روزانه از طریق مصاحبه است؛ به این معنا که بر اساس یادداشت‌های روزانه سردار جعفری مصاحبه صورت گرفته و خاطرات شفاهی ارائه شده است.
وی افزود: درواقع تکنیک به کار رفته در کتاب متمرکز بر یادداشت بوده و ژانر آن یادداشت است؛ درنتیجه مانند کتاب خاطرات رفیق‌دوست، صرف خاطرات نیست.
علامیان ادامه داد: دفاع مقدس گنجینه‌ای تمام‌نشدنی برای آفرینش‌های ادبی و هنری است، هنوز بسیاری از نامه‌های اسرا و آزادگان بازگشایی نشده که این نامه‌ها منابع غنی و سوژه‌های مهم از دوران دفاع مقدس هستند.
وی افزود: یادداشت‌های برخی رزمندگان در دوران جنگ تحمیلی سوژه‌ها و موضوعات نابی از دفاع مقدس دارند؛ ازاین‌رو باید تلاش شود این یادداشت‌ها گردآوری و از آنها استفاده شود.
گفتنی است، در این نشست مواردی ازجمله مستندسازی و گویاسازی نکردن کافی در کتاب ازجمله نقدهایی بود که به کتاب دارساوین وارد شد؛ اما نویسنده اثر معتقد بود که گویاسازی های بیشتر سبب افزایش حجم کتاب و درنتیجه کاهش اشتیاق مخاطب برای مطالعه کل کتاب می‌شد.
علامیان در مورد جلسه نقد این کتاب در حوزه هنری خراسان شمالی هم گفت: این نشست بسیار کارگشا بود و کمک زیادی به من کرد؛ به‌گونه‌ای که برای چاپ‌های بعدی نکات بسیاری به دستم آمد که حتماً در کتاب لحاظ می‌شود.
وی افزود: خواندن این کتاب همت ولایی را لازم دارد و نویسندگانی که در جلسه نقد حاضر بودند اشتیاق بالایی را از خود نشان دادند.
علامیان تصریح کرد: نویسندگان خراسان شمالی درزمینه تاریخ شفاهی توانمندی مناسبی داشتند و زمینه‌های کار شفاهی در آنها مشهود بود؛ ازاین‌رو آینده روشنی برای ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی این خطه از کشور متصور است.
لازم به ذکر است، «دارساوین» شامل خاطرات و روزنوشت‌های سردار فتح‌الله جعفری از سال ۵۲ تا ۵۹ که به کوشش سعید علامیان گردآوری و در انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
نویسنده اثر در ابتدای جلسه نقد کتاب گفت: این کتاب مجموعه یادداشت‌های فتح‌الله جعفری را در بر می‌گیرد که آن‌ها را با شیوه گفتگو و مصاحبه شرح و تصحیح کرده‌ام؛ یعنی این کتاب، تلفیقی از خاطرات مکتوب و خاطرات شفاهی آقای جعفری است.
علامیان ادامه داد: او بنیان‌گذار و فرمانده یگان لشگر زرهی سپاه پاسداران از ابتدا تا آخر جنگ تحمیلی بوده است و کتاب، نوشته‌هایش را از زمانی که یادداشت نویسی را از سال ۵۲ شروع کرد تا آبان ماه ۵۹ شامل می‌شود. جعفری یادداشت نویسی را از دوران دبستان آغاز کرد و روند خاطره‌نویسی‌اش به حوادث انقلاب در اصفهان و بعد از پیروزی آن، به اتفاقات مربوط به سپاه قم می‌پردازد. جعفری بعد از آن، در مهرماه ۵۸ مسئولیت حفاظت از بیت امام خمینی (ره) را به عهده می‌گیرد و تا اول خردادماه سال ۵۹ این مسئولیت را به عهده داشته است.

 

برچسب ها: آموزش و پژوهش

ارسال نظر