به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، این کارگاه یک روزه در دو بخش عملی و تئوری و در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد که هدایت کارگاه عملی را حمید سبحانی بر عهده داشت.
از آنجایی که موضوع زیارت از نظر فرهنگی یکی از موضوعات غنی برای هنرمندان است و همیشه مورد توجه عکاسان مختلف به خصوص در پروژههای مستند اجتماعی بوده است، کارگاه عملی در محل آستان مقدس امامزاده سلطان سید عباس(ع) بجنورد برگزار شد.
حمید سبحانی در این کارگاه گفت: عکاسی با موضوع زیارت به ظاهر موضوعی ساده به نظر میرسد اما در واقع موضوعی بسیار سخت و دشوار است چرا که مفهوم غنی «زیارت» در فرهنگ ایرانی مدنظر است.
کارگاه تئوری نیز بر عهده مهدی فاضل، از هنرمندان عکاس و کارشناس ارشد رشته عکاسی از دانشگاه هنر تهران بود و در این ورکشاپ در خصوص آموزش و بویژه مباحث نظری عکاسی بحث و تبادل نظر شد.
این دانش آموخته عکاسی، با مرور تاریخ عکاسی به این نکته اشاره کرد که عکاسان در طول دوران حیات عکاسی از ابتدا شانیتهای مختلفی داشتهاند؛ یعنی ما عکاسانی داشتیم که صرفا تکنسین بودهاند. کسانی که بلد بودند با ابزار عکاسی کار بکنند و تولید عکس انجام بدهند . این عکاسان هرچیزی را که تولید میکردند جزیی از کار و کارنامهشان تلقی میکردند. بنابراین عکاس درگیر پرداختن به موضوعی خاص نبود و میتوانست به هر موضوعی بپردازد و به صرف داشتن دانش عکاسی و کار با ابزار عکاسی به عنوان یک عکاس به حساب میآمد.
فاضل افزود: آنچه در چند دهه اخیر ما به طور خاص شاهدش هستیم به ویژه در همین سه چهار دهه اخیر، این است که عکاس میتواند از نقش یک «هنرمند» هم فراتر برود. از آن جایی که عکس و عکاسی به عنوان یک رسانه مطرح است، پس عکاس میتواند به عنوان کسی که افکار و ایدههای شخصیاش را ارائه کند مانند یک کارگردان سینما عمل کند، که این مساله در ژانرهای عکاسی معاصر و همچنین مجموعهها و پروژههای عکاسی که عکاس با یک ذهنیت خاص و بیانیه خاص مجموعههایش را ارائه میکند، بیشتر قابل تبیین و مصداق است.
در پایان این کارگاه یک روزه منتخبی از عکسهای پنجمین دوره جشنواره عکس خانه دوست برای علاقمندان به نمایش در آمد.