سرهنگ مهدی الهی‌راد:

شرایط کنونی جامعه ما نیازمند فرهنگ دفاع مقدس است

شرایط کنونی جامعه ما نیازمند فرهنگ دفاع مقدس است
 جمعی از نویسندگان جوان حوزه دفاع مقدس خراسان شمالی در نشستی با مسئولین دستگاه‌های فرهنگی به بیان دغدغه‌های خود پرداختند.
سه‌شنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
کد خبر :  ۳۵۰۸۲۳

به گزارش واحد رسانه و جریان‌سازی حوزه هنری خراسان شمالی، دوشنبه ۲۶ شهریور، در آستانه هفته دفاع مقدس نشستی با حضور اکرم صدیقی؛ رئیس حوزه هنری استان، سرهنگ مهدی الهی‌راد مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان شمالی، محمود وضیع پژوهشگر حوزه دفاع مقدس و جمعی از نویسندگان جوان حوزه دفاع مقدس با هدف بررسی کاستی‌ها و چالش‌های پیش روی جوانان نویسنده در این حوزه و شناسایی شیوه‌های مطلوب برای تهیه و جمع‌آوری منابع مورد اطمینان در محل سالن جلسات حوزه هنری خراسان شمالی برگزار شد. 

سرهنگ الهی‌راد مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان، از حضور جوانان نویسنده در این حوزه ابراز خرسندی و اظهار کرد: در شرایط کنونی جامعه سخت نیازمند فرهنگ دفاع مقدس هستیم و هیچ فعالیت دیگری مثل ترویج این فرهنگ برای جامعه سازنده نخواهد بود و موجب اصلاح آن نمی‌شود. 

الهی راد افزود: کلام ارزنده حاج قاسم سلیمانی «ما حکومت امام زمانی را در دفاع مقدس تجربه کردیم»، را باید سرلوحه کار خود قرار دهیم. بنابراین باید تلاش بیشتری با هدف ساخت جامعه‌ای با ارزش‌های دفاع مقدس و نشر ارزش‌های این فرهنگ کنیم.

محمود وضیع پژوهشگر حوزه دفاع مقدس نیز با بیان اینکه در هنگام نگارش باید به موضوع توجه شود، گفت: در نگارش تاریخ  احساسات اجازه ورود ندارد و هنگام نوشتن درباره علوم انسانی و روحیات فردی باید شیوه دیگری بکار بست.

وضیع تاکید کرد: برای پیشرفت در نگارش به نقد احتیاج است. متون خود را در اختیار کسانی قرار دهید که در عین اینکه صادقانه نقد می‌کنند کمی بی‌رحمانه در مورد نوشته‌های شما صحبت کنند، زیرا با نقد شدن و شنیدن نظرات و سلیقه‌های مختلف است که پیشرفت حاصل می‌شود.

عفت نیستانی از نویسندگان پیشکسوت حوزه دفاع مقدس بر این باور است: شهدای استان ناشناخته مانده‌اند؛ باید بکوشیم، تا شهدای استان را به خوبی بشناسانیم. در این راه کم کاری کردیم و نتوانستیم از فداکاری‌های این عزیزان آنطور که شایسته است، بگوییم.

نیستانی گفت: به عنوان یک معلم وقتی برای شاگردانم از ویژگی‌های ایثار و شهادت می‌گویم، این انتظار در آن‌ها به وجود می‌آید، که مصداق عيني این ارزش‌ها و احترام به آن‌ها در جامعه رویت شود.

وی در پایان سخنانش، جوانان خراسان شمالی را جوانانی علاقه‌مند و بااستعداد خواند و بیان کرد: استعدادهای خوبی در استان داریم و باید از این ظرفیت‌ها به خوبی بهره‌مند شویم. حضور معلمانی که می‌توانند نقش تاثیرگذار و ارزنده‌ای در علاقه‌مند کردن نسل نوجوان به فرهنگ دفاع مقدس داشته باشند؛ فرصت مغتنمی است که باید به بهترین شکل از آن بهره‌برداری کرد.

معصومه رحمانی مدیر ادبیات و انتشارات معبر اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز در این نشست گفت: یکی از مهمترین چالش‌های ما در سال گذشته کمبود یا عدم وجود نویسنده آموزش دیده بود. با برگزاری دوره‌های نویسندگی و کارگاه‌های توانمندسازی با مشارکت و همکاری صمیمانه حوزه هنری خراسان شمالی توانستیم ظرف دوسال این مشکل را حل کنیم. 

رحمانی یادآور شد: در گام اول این حرکت تاثیرگذار، اقدام به تولید و چاپ مجموعه 10 جلدی سرداران، شروعی هر چند سخت اما لذت بخش بود که در کنار دوستان حوزه هنری به انجام رسید. نقد 5 جلد از این کتاب اشکالات کار را به ما نشان داد که درصدد رفع آنها هستیم.

رحمانی در ادامه، کمبود منابع و محتوای مناسب برای نوشتن کتاب را یکی از مشکلات نویسندگان دانست و اظهار کرد: این جوانان برای قلم‌فرسایی نیازمند منابع موثق و محتوای تاثیرگذار هستند. بهتر است شرایطی فراهم شود که نویسندگان به آرشیو و اسناد دسترسی داشته باشند تا اطلاعات مناسب را جمع آوری و به استفاده کنند.

ارسال نظر