مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با بیان این که در گذشته پیامرسان تبلیغ به منابر و مساجد منحصر بود، تصریح کرد: اما در شرایط فعلی با توجه به تغییر شرایط با زبانهای مختلف میتوانیم پیامهای دینی را به مخاطبمان ابلاغ کنیم، که زبان هنر در زمره این زبانهاست.
حجت الاسلام "خادمی" ادامه داد: در بین گونههای هنری کاریکاتور سعی دارد با ارائه خصوصیت بارز یک شخص یا موضوعی به صورت اغراقآمیز در عرصه حاضر شود، از این روی انتظار میرود تصویر اغراقآمیز، سنجیده، منطقی و هوشمندانه باشد.
وی با اشاره به این که کاریکاتوریست به نوعی مبین و مفسر به معنای اخص است که با زبان تمثیل و کنایه دنبال به تفکر واداشتن مخاطب است، تصریح کرد: کاریکاتوریست برای تبیین گام دوم با زبان کاریکاتور نیازمند منطقی است تا بیننده را وادار به تفکر کند و از این روی باید اطلاعات کافی از بیانیه گام دوم داشته باشد و به دقت آن را مطالعه کرده باشد.
وی ادامه داد: با این قیودات کاریکاتور میتواند زبان گویایی باشد برای ارائه پیام به مخاطب تا مخاطب، ببیند و فکر کند و با عزمی جزم به دنبال تحقق برود.
وی مزیت جشنوارههایی از این دست را ظهور و بروز استعدادهایی که قدرت تفسیرگری و طنزپردازی دارند، دانست و بر مدیریت جشنوارهها و نقشآفرینی استادان حوزه کاریکاتور به منظور خروجی بهتر در این جشنوارهها تاکید کرد.
وی البته توصیههایی هم به فعالان این عرصه به واسطه فنی بودن زبان کاریکاتور ارائه کرد و افزود: کاریکاتوریست باید به گونه ای دست به تولید اثر بزند تا مخاطب بتواند به راحتی پیام را دریافت کند.
وی خاطر نشان کرد: کاریکاتور مخاطب خاص خود را دارد و هنرمند باید مخاطب خود را اغنا کند و زیر پرچم انقلاب و در حوزه مبانی آن نگه دارد.