یادداشت رئیس حوزه هنری خراسان شمالی در خصوص سومین کنگره ادبیات آئینی خراسان شمالی
سرودن شعر و یا نوشتن داستان، هنری است که به برخی عطا میشود. منشأ این استعداد نیز یک موهبت الهی است که به موجب این لطف خداوندی، شاعران و نویسندگان از نوابغ انسانی محسوب میشوند.
شاعر و نویسنده مسلمان و حقیقتجو نیز پیام خود را از عرش میستاند و در قالب منثور یا موزون بر بام فرش مینشاند. آثار چنین هنرمندانی نیز پایدار خواهد بود و بر قلوب مردم مینشیند، چرا که از قرآن و سیره معصومین صلوات الله علیهم اجمعین بهره جستهاند و برترینهای خلق و نخبگان جامعه نیز در حق آنان به نیکی میگویند؛ چنانکه امام باقر علیهالسلام در حق کُمیتِ اسدی فرمود: «خدایا گناهان گذشته و آینده کُمیت را بیامرز» و یا صادق آل رسول صلیا...علیه و آله و سلم به شیعیان دستور میدهد که شعر حکمتآموز، دینی و متعهّدِ سُفیانِ عبدی را به فرزندان خود بیاموزند.
مقام اهل بیتِ معصومین صلوات الله علیهم اجمعین همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: «در خور آن است که عقول برجسته انسانهای بزرگ، در اصلیترین رشتههای تفکرشان بیندیشند و زبانهای فصیحترین و بلیغترین گویندگان و شعرا و سرایندگان، آن اندیشهها را در قالب کلمات بیاورند و سرشارترین ذوقها و جوشانترین طبعهای فیاض و سیال هنرمندان و شاعران، آنها را به صورت شعر و سخن منظوم، با بهترین گویشها و حنجرهها بیان کنند. اگر اینطور بشود، شاید ذهن بشر امروز و ما که از معارف حقیقی الهی دوریم و کشش نداریم که در ذهن و دل و روحمان، حقایق والا و متعالی را درک بکنیم، بتوانیم گوشهیی از فضایل و مدایح و مناقب و محامد این بزرگوار را بفهمیم و درک کنیم».
برگزاری دو دوره موفق کنگره در سالهای گذشته سبب شده تا برگزاری سومین دوره آن از سوی هنرمندان استان مطالبه شود و بنا بر آنچه ذکر شد و به تبعیت از سیره معصومین صلوات الله علیهم اجمعین در توجه و تکریمِ شاعرانی که در رثا، مناقب و فضائل آن انوار مقدسه میسرایند، حوزه هنری استان بر آن شد تا سومین کنگره شعر و داستان آیینی خراسان شمالی را برگزار کند.
برگزاری سومین کنگره ادبیات آیینی، با هدف ایجاد و تقویت مواردی چون «ارتقای فرهنگ عمومی، توسعه کمی و کیفی فعالیتها در فضاهای فرهنگی با تاکید بر معارف و معیارها و ارزشهای اسلامی»، «ترویج فرهنگ و سیره نبوی و اهل بیت علیهم السلام»، «تقویت و توسعه امور و فعالیتهای فرهنگی و دینی جوانان و نوجوانان»، «ایجاد زیرساختهای فکری در جوانان و نوجوانان استان در راستای سبک زندگی اسلامی»، «آشنایی نسل نو با هنرمندان استان»، «شناسایی و استعدادیابی شعرا و نویسندگان جوان در این عرصه»، «جمعآوری و انتشار مجموعه شعر و داستان آیینی» و «سوق دادن هنرمندان استان به سوی تولید آثار ادبی دینی و آیینی» انجام شده است.
حوزه هنری استان از سال 1390 تا کنون کارگاههای تخصصی و مجزای شعر آیینی را به شکل مستمر و ثابت ماهیانه برگزار نموده است و کارگاههای آموزشی و تخصصی داستان نیز از همان سال تاکنون برگزار شده است که در حال حاضر دورههای مقدماتی و تخصصی آن در حال برگزاری می باشد. پرورش استعدادهای استانی با بهرهگیری از اساتید مجرب کشوری از مهمترین اهداف حوزه هنری در طی این سالها بوده که با لطف و عنایت خداوند متعال در سال گذشته آثار اعضا داستان این حوزه جزو برگزیدگان جشنوارههای سراسری داستان انقلاب و بینالمللی کبوتر حرم بودهاند.
امسال و در برگزاری سومین دوره کنگره ادبیات آیینی افتخار داشتیم که سازمان تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی و همچنین حوزه هنری استان گلستان را در کنار خود ببینیم. به این ترتیب، علاوه بر بهرهگیری از همکاری و همراهی مجموعه عزیزان در این دو مجموعه، برای نخستین بار، آثاری از هنرمندان استان گلستان نیز به دبیرخانه رسید و این امر، خود نوید روزهای بهتر برای ادبیات آیینی دو استان است؛ چراکه برگزاری کارگاههای مشترک بین هنرمندان استانهای مختلف و آشنایی مستقیم و رو در روی هنرمندان با هم، نوید ارتقای کمی و کیفی آثار هنرمندان را خواهد داد.
علاوه بر این، افتخار داشتیم که در این دوره، بخش ویژهای نیز به نام ...... داشته باشیم که این بخش، نشاندهنده وحدت و همدلی اقوام مختلف و همچنین بیان کننده ارادت قلبی و علاقه هممیهنان اهل تسنن نسبت به مفاخر همیشگی بشریت،اهل بیت علیهم السلام است.
در پایان، ضمن تشکر فراوان از تمامی همکاران در حوزه هنری استان خراسان شمالی و همچنین همراهی همکاران سازمان تبلیغات اسلامی استان و عزیزانِ حوزه هنری استان گلستان، از درگاه ایزد منان خواستارم که ما را در خدمت رسانی هرچه بهتر و خالصانه موفق و پیروز گردانده و این توفیق را به همه ما ارزانی کند که گامهای دیگری هرچند کوچک، برای ابراز مکنونات قلبیمان در مورد اهل بیت علیهم السلام اعطا نماید.