دبیر اجرایی سومین کنگره ادبیات آیینی خراسان شمالی درباره آثار رسیده به دبیرخانه در این دوره گفت: رشد کمی و کیفی آثار رسیده، نشان دهنده جریان پویای ادبیات آیینی در استان است.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، سید باقر سیدیزاده، ضمن بیان این مطلب ادامه داد: فرآیند برنامهریزی برای اجرای سومین کنگره ادبیات آیینی استان، از ماهها قبل شروع شد و در این زمان، از نظرات و پیشنهادهای هنرمندان استانی و ملی، پیشکسوتان و مدیران استفاده کردیم.
وی با بیان اینکه نخستین جلسههای هماندیشی برای برگزاری هرچه بهتر سومین کنگره از زمستان سال گذشته شروع شد، اضافه کرد: در نخستین جلسههای هماندیشی، مقرر شد تا برای همافزایی هرچه بیشتر بین دستگاههای اجرایی استان، این دوره از کنگره به صورت مشارکتی برگزار شود. یکی از نقاط تمایز این دوره از کنگره نسبت به دورههای قبل، حضور هنرمندان از دو استانِ خراسان شمالی و گلستان در این دوره است.
وی در ادامه، سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری استان گلستان را به عنوان دستگاههای همراه در این دوره معرفی کرد و اضافه کرد که در این کنگره، از حمایتهای استانداری خراسان شمالی نیز بهره گرفته شده است.
مسئول واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری خراسان شمالی، در بخش دیگری از صحبتهای خود، اعلام کرد که فراخوان سومین کنگره در زمستان سال 96 منتشر شد.
وی با اشاره به فعالیتهای واحد آفرینشهای ادبی حوزه هنری خراسان شمالی برای برگزاری هرچه بهتر این کنگره خاطرنشان کرد: جلسههای شعر آیینی در حوزه هنری استان، از سالها قبل با مسئولیت شاعر برجسته آیینی استان، اباصلت رضوانی به صورت منظم و ماهانه برگزار میشد، در سال جدید به شکل هفتگی برپا میشود و در این دوره، از حضور حجتالاسلام افشینفر به عنوان کارشناس مذهبی در این جلسهها بهره بردیم. همچنین دورههایی مانند مقتلخوانی را با حضور حجتالاسلام افشینفر برگزار کردیم که همۀ این دورهها به منظور افزایش و تعمیق بینش دینی هنرمندان استان انجام شده است.
سیدیزاده افزود: علاوه بر این، سعی کردیم که در این مدت، با برگزاری کارگاههای تخصصی شعر و داستان و استفاده از مدرسان و اساتید کشوری همچون آقایان میرشکاک، امیری اسفندقه و حسینی و همچنین برپایی اردوهای مذهبی، بار معرفتی و فنی هنرمندان استان را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: به صورت اجمالی باید گفت که از تاریخ اعلام فراخوان تا اختتامیه کنگره که شنبه 23 تیرماه است، 10 عنوان برنامه در حاشیه کنگره با هدف تبیین مفهوم ادبیات آیینی، نقد آثار و مباحث مرتبط برگزار خواهد شد.
دبیر اجرایی سومین کنگره ادبیات آیینی خراسان شمالی ادامه داد: اباصلت رضوانی و ثریا صدقی به ترتیب دبیر هنری بخش شعر و داستان کنگره هستند.
وی با ارزیابی وضعیت کیفی آثار ارائهشده در این دوره، اضافه کرد: خوشبختانه آثار این دوره از جشنواره از نظر کمی و کیفی ارتقا یافت و شاهد رشد خوبی در زبان، نگاه و خلاقیت آثار بودیم چنانکه داوران محترم بخشهای شعر و داستان و همچنین دبیران این دو بخش نیز به این مسأله اشاره کردهاند.
شاعر آیینی استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در مدت مهلت ارسال آثار مجموعاً 400 اثر شعر و داستان در دبیرخانه سومین کنگره ادبیات آئینی خراسان شمالی وصول شد که از این تعداد 100 اثر داستانی و 300 شعر هستند. این آثار در دو مرحله داوری شدند و مجموعاً 209 اثر به مرحله نهایی راه یافتند که توسط داوران ملی داوری شدند.
وی ادامه داد: داوری آثار رسیده در بخش شعر توسط آقایان زکریا اخلاقی، علیمحمد مؤدب و کمال شفیعی و در بخش داستان توسط آقایان قاسمعلی فراست، سعید تشکری و سید علیرضا مهرداد انجام شد.
سیدیزاده افزود: با توجه به اینکه در این دوره، بخشهای متنوعی مانند بخش ویژه اهل تسنن داشتیم، آثار متنوع و بدیعی از شاعران و نویسندگان جوان به دبیرخانه رسید که این امر، نوید بخش آینده بسیار روشنی برای ادبیات آیینی در کشور و خصوصاً استان خراسان شمالی است.
دبیر اجرایی سومین کنگره ادبیات آیینی خراسان شمالی در پایان، ضمن تقدیر و تشکر از تمام کسانی که در برگزاری هرچه بهتر این کنگره کمک کردند، به دو مأموریت واحد آفرینشهای ادبی حوزه هنری استان، پس از پایان کنگره اشاره کرد و گفت: راهاندازی کتابخانه تخصصی معارف اسلام و اهل بیت علیهم السلام به منظور آشنایی بیشتر شاعران و نویسندگان با مفاهیم دینی و راهاندازی جلسات ماهانه شعر آیینی در شهرستانهای استان این دو مأموریت هستند که تلاش میکنیم پس از پایان کنگره ادبیات آیینی به آنها جامه عمل بپوشانیم.