در حاشیه آئین اختتامیه سومین کنگره ادبیات آئینی خراسان شمالی کارگاه تخصصی شعر سپید آئینی با حضور سعید بیابانکی در حوزه هنری استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، پیش از ظهر شنبه و در آستانه برگزاری آئین اختتامیه سومین کنگره ادبیات آئینی خراسان شمالی، کارگاه تخصصی شعر آئینی بخش سپید با حضور سعید بیابانکی، شاعر و کارشناس شعر آئینی در سالن اجتماعات حوزه هنری استان برگزار شد.
سعید بیابانکی در این کارگاه اظهار کرد: شعر سپید ابزار تازه و مدرنی به ما عرضه کرده و عرصه بهتری برای خلاقیت، کشف معنا آفرینی و مضمونسازیهای شاعرانه بهویژه در حوزه شعر آئینی است.
وی افزود: شعر سپید از بدو پیدایش و بعد از طرح نظری با نیما، بیشتر در اختیار جریانهای غیردینی و جریانات روشنفکری بود؛ اما در فضاهای دهه چهل و پنجاه شاعرانی ازجمله علی موسوی گرمارودی و طاهره صفارزاده این شعر فضاهای تازهای خلق کرده و ادبیات توحیدی و دینی و مذهبی را وارد شعر سپید کردند و این مسیر تازهای بود برای کسانی که بعدها این راه را ادامه دادند.
بیابانکی خاطرنشان کرد: در سالهای بعد از انقلاب هم چهرههایی داشتیم که در عرصه شعر سپید آئینی خوب کار کردند که از آن جمله میتوان به سید حسن حسینی و سلمان هراتی اشاره کرد و نسل بعدی هم این راه را با قوت ادامه دادند.
وی تصریح کرد: به دلیل آنکه شعر سپید در قیاس با شعر کلاسیک ما عمر چندانی ندارد طبیعی است که بسیاری از موارد و زوایا هنوز در این شعر تجربه نشده است، برای همین هم عرصه شعر سپید فضای تازهتر و بکرتری برای سرودن شعرهای آئینی و دینی و مذهبی محسوب میشود.
بیابانکی گفت: باید استفاده هنرمندانه از آرایههای ادبی و خلق مفاهیم نو و بدیع در شعر سپید بیشتر مورد توجه شاعران این عرصه قرار گیرد.
گفتنی است، در این نشست شاعران شرکتکننده در سومین کنگره ادبیات آئینی اشعار خود را قرائت کرده و این اشعار از سوی استاد بیابانکی نقد و بررسی شد.
بیابانکی با تجلیل از اشعار ارزنده شاعران آئینی استان، اظهار کرد: اقلیم این منطقه و خراسان شمالی در شعر این شاعران کاملاً هویدا بود که این موضوع نشاندهنده اصالت اینگونه شعرها است.