داور سومین کنگره ادبیات آئینی خراسان شمالی گفت: توجه به شعرهای اهلبیتی و ولایی شعرای اهل سنت از مهمترین نقاط قوت این کنگره ادبی است.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، حجتالاسلام زکریا اخلاقی، شاعر و داور سومین کنگره ادبیات آئینی خراسان شمالی، با اشاره به برگزاری این کنگره ادبی ویژه استانهای خراسان شمالی و گلستان، اظهار داشت: یکی از شاخههای وحدت بین فرقههای اسلامی وادی ادبیات و شعر است.
وی افزود: یکی از مهمترین نقاط قوت سومین کنگره ادبیات آئینی خراسان شمالی توجه ویژه به شعرهای اهل بیتی و ولایی شاعران اهل سنت بود؛ بهگونهای که بخش ویژهای برای این موضوع در نظر گرفته شده بود.
حجتالاسلام اخلاقی در ادامه با اشاره به وضعیت کیفی آثار ارائهشده به سومین کنگره ادبیات آئینی، افزود: اشعار ارسالی به این کنگره اگرچه خیلی با یکدیگر تفاوت داشتند و به نحوی کشوری نبوده و استانی و منطقهای بود؛ اما هم به لحاظ فرم و ظاهر کار که زبان آثار بیشتر امروزی بود و هم به لحاظ محتوای کار، اندیشه و مضمون جزء آثار نسبتاً خوب بود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سطح فراخوان و سطح برگزاری کنگره خیلی گسترده نبود و محدود به دو استان بود، امیدواریم این کنگره مقدمهای برای ارتقای سطح کیفی کارها باشد و با برنامهریزی و تأمل و استفاده از اساتید برجسته و برگزاری جلسات، در دورههای بعد شاهد آثاری با کیفیت بیشتر باشیم.
حجتالاسلام اخلاقی ادامه داد: آثار این دوره از لحاظ اصول اولیه و الفبای شعر و به لحاظ وزن و قافیه و خیلی از مواردی که در ابتدای کار باید رعایت شود قابلقبول بود؛ اما بازهم نیاز به کار بیشتری دارد.
وی با اشاره به نقاط قوت و ضعف آثار ارائهشده در این کنگره، تصریح کرد: به دلیل اینکه ما توقع ارائه آثاری با سطح کیفی بالا داریم نقاط ضعف آثار هم به همان نقاط قوت آثار برمیگردد؛ یعنی همان نقاطی که نقاط قوت حساب میشود نقاط ضعف هم حساب میشود.
حجتالاسلام اخلاقی خاطرنشان کرد: فرم و ظاهر شعر و عناصر صوری شعر مانند ساختار شعر و زبان شعر امروزی بود؛ اما باز هم نیاز به کار بیشتری داشت.
وی اظهار داشت: درست است که زبان شعر و عناصر صوری شعر امروزی بود ولی بایستی خیلی بدیعیتر و نوتر باشد؛ چون وقتی میگوییم زبان شعر زبان امروزی است، مراتب دارد و این آثار تقریباً در همان پلههای اولیه قرار داشت، در حالی که میتوانست بهتر از این باشد.
حجتالاسلام اخلاقی افزود: وقتی ما شعر را از لحاظ عناصر محتوایی بررسی میکردیم میدیدیم اصولی که باید در محتوای شعر آئینی رعایت شود تقریباً رعایت شده بود؛ یعنی هم صور خیال، صور خیال قابلملاحظهای بود و هم آن مضامینی که در شعرها مطرحشده بود مضامین قابل قبولی بود؛ اما همینها هم باز در همین بعد محتوایی شعرها جای کار فراوان دارد.
وی خاطرنشان کرد: نهادها و مؤسسات فرهنگی و نهادهای مرتبط باید با اختصاص نشریه و برگزاری کارگاههای آموزشی زمینهای را فراهم کنند که هنرمندان آئینی در انجمنی بهصورت هفتگی، ماهانه و یا هرگونه دیگری گرد هم آمده، بخوانند و نقد کنند تا به این طریق تحت آموزش قرار گیرند.
شاعر و داور ادبیات آئینی تصریح کرد: در این راستا خود شاعر هم وظیفه دارد که اولاً مطالعات ادبی عمیق و گستردهای داشته باشد، ثانیاً در کنار مطالعه شعرهای قدما آثار معاصرین را هم مطالعه کند تا در فضای معاصر قرار بگیرند و ثالثاً برای سرودن شعر تمرین دائم داشته باشد تا به این طریق آثار بهتری خلق کند.