دکتر بلوریان در این کارگاه به بیان تعاریفی از مناسب سازی و اهداف و گروههای مد نظر آن پرداخت و به نقش هنر در تبیین این مسئله اشاره و تصریح کرد: نشان دادن فضاهای نامناسب موجود در جامعه برای معلولان، شناساندن ظرفیتهای موجود در جامعه معلولان و میزان اثرگذاری آنها در سطح جامعه در بعد استانی و ملی در صورت فراهم سازی بسترها در کنار الگوسازی فضاهای مناسب با بهرهگیری از ابزار هنر، مباحثی است که باید مد نظر جامعه هنری در خلق اثر قرار بگیرد.
وی بسترسازی و بهینهسازی فضاها به گونه ای که افراد دارای معلولیت بتوانند به طور مستقل از آن بهره ببرند را تعریف مناسب سازی عنوان کرد و گفت: برخی از محیطها به نام معلولان ساخته شده است، اما جامعه معلولان نمیتوانند از آن فضا بهره بگیرند، در حالی که هدف مناسب سازی ایجاد آرامش است.
وی در بخش دیگری از سخنانش مناسب سازی را تنها ساخت یک فضا و موقعیت ندانست و خطاب به عکاسان گفت: نبود فرهنگ مناسب استفاده از مناسب سازیهای موجود نیز از دیگر مواردی است که میتواند در قاب دوربین بنشیند و به عنوان یک سوژه مورد توجه قرار بگیرد.
عضو ستاد مناسب سازی استان با اشاره به این که مناسب سازی تنها شامل رمپ و سطوح شیبدار نیست، به تفاوتهای چشمگیر این مقوله پرداخت و خط بریل، آلارمهای نوری و تابلوها را نوعی مناسب سازی دانست، که میتواند در قاب دوربین جان بگیرد.
وی مهمترین وظیفه هنر را در این برهه فرهنگسازی بیان و تصریح کرد: همه این زوایا با جان گرفتن در قاب هنر به گونههای مختلف می تواند معنا پیدا کرده و اثرگذار باشد.
بر اساس این گزارش،" معمری"دبیر جشنواره ملی عکس از این که این کارگاه در راستای آشنایی و آگاهی بیشتر عکاسان با مسائل مرتبط با موضوع جشنواره برگزار شد، سخن گفت و افزود: این جشنواره ۲۹دی تا ۱۷ بهمن با همکاری بهزیستی استان برگزار میشود.