گفت و گو با تسهیلگر ازدواج 2 هزار زوج جوان در خراسان شمالی

ضرورت حضور تسهیلگران ازدواج در جامعه امروز

ضرورت حضور تسهیلگران ازدواج در جامعه امروز
اگر این موضوع را بپذیریم که همه آدم‌ها نمی‌توانند همدم و یار و همسر زندگی‌شان را خودشان پیدا کنند، نقش معرف‌ها حسابی مهم می‌شود. معرف‌ها و تسهیلگرانی که در دهه‌های اخیر نقش‌شان خیلی کمرنگ‌تر از قبل شده‌ است. زیرا خیلی‌ها معتقدند درست است که باعث و بانی ازدواج شدن ثواب زیادی دارد اما دردسرهای خودش را هم دارد. «اصغرزاده» بانوی 66ساله ای است، که با وجود تمام این ذهنیت‌ها از دوران جوانی به عنوان معرف ازدواج فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون بیش از 2 هزار نفر را سر سفره عقد نشانده است. به بهانه تجلیل از این بانوی تسهیلگر در محفل شعر و موسیقی عاشقانه‌ها که به مناسبت سالروز پیوند حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) برگزارشد، با او گفت وگو کردیم تا درباره معرف بودن و مشکلات این کار، خواستگاری و خاطرات و توصیه‌هایش بپرسیم.
چهارشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴
کد خبر :  ۱۵۸۱۶۵

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی،«اصغرزاده» که بیش از 40 سال است به عنوان معرف و تسهیلگر فعالیت می‌کند از روزهایی گفت که یکی از آشنایان از او خواست تا او را در مراسم خواستگاری همراهی کند و این اتفاق بابی شد تا کم کم در این وادی قدم بردارد و دوستان و آشنایان برای معرفی دختران دم بخت و مناسب با ملاک و معیارهایشان به او مراجعه می‌کردند و حالا سال‌هاست از این اتفاق می‌گذرد و او برای ثبت موارد دفتر و دستکی دارد و حاصل آنچه در این چند سال اخیر در خاطرش مانده فراهم کردن زمینه ازدواج 2 هزار زوج جوان است و آنچه که به ثبت رسانده 400 زوج است.

او  نه تنها در خانه‌اش به سوی مادرانی که به دنبال سامان بخشیدن به زندگی فرزندانشان و حتی جوانانی که ملاک و معیارهایشان با پدران و مادرانشان متفاوت است، باز است، بلکه در کنار فعالیت روزمره‌اش در مدرسه حوزه علمیه ساعاتی را  به مراجعانی از این دست اختصاص می‌دهد و تلاش می‌کند با ثبت و ضبط موارد در دفتر و کنج حافظه‌اش زمینه پیوند زوج‌های جوان را فراهم کند.

او فعالیت در این زمینه را بسیار لذت بخش می‌داند و به گفته خودش تنها به معرفی افراد نمی‌پردازد و سعی می‌کند تا به افراد مشاوره داده و معیارهای درست را پیش رویشان بگذارد.

 این بانوی تسهیلگر ازدواج می‌گوید که تمام تلاشم این این است افرادی که هم کوف هم هستند را معرفی کنم و برای افرادی که به من مراجعه می‌کنند وقت می‌گذارم و با آن‌ها درباره ملاک و معیارهای مدنظرشان صحبت می‌کنم.

او با بیان این که در گذشته این باور بسیار پررنگ بود که اگر وصلتی سر می‌گرفت و افراد به اختلاف می‌خوردند معرف را مسبب می‌دانستند، تصریح کرد: در تمام این سال‌ها با توکل به خداوند برای جوانان قدم برداشتم و خوشبختانه با بیشتر خانواده‌هایی که در روند ازدواج دست داشتم در ارتباط هستم خوشحالم که در حق جوانان مادری کردم.

از نگاه ین بانو، اگر چه امروزه تعداد معرف‌ها و تسهیل‌گران ازدواج نسبت به گذشته کم‌تر شده است، اما هنوز هم هستند افرادی که دوست دارند در این مینه قدم بردارند و از من می‌خواهند تا راهنماییشان کنم و بگویم چه مسیری را باید طی کنند و به نظر می‌رسد با توجه به روند افزایشی سن ازدواج وجود تسهیل‌گران لازم و ضروری است.

 او در طول این سال‌ها که به خانواده‌های بسیاری با فرهنگ‌های مختلف همراه شده است، خاطرات بسیاری هم از سر و سامان بخشیدن به زندگی جوان‌ها دارد و از روزهایی می‌گوید که تا پاسی از شب مراسم خواستگاری به طول می‌انجامید و خانواده داماد را که از روستاهای اطراف به شهر آمده بودند، مهمان خانه‌اش می‌کرد و حتی برای خرید عروس با برخی از خانواده‌ها به دعوت آن‌ها همراه می‌شد.

اما آنچه در خاطر این بانوی معرف جا خوش کرده خواستگاری از دختر جوان روستایی بود که به همراه  18 دختر فامیل در خانه مادربزرگش زندگی می‌کردند و  حضور 19 دختر در محوطه خانه مادربزرگ، این سوال را در ذهن پسر جوان ایجاد کرده بود که چگونه باید از میان این همه دختر، فرد مورد نظر را ببیند و سرانجام به واسطه هم کلامی و طرح پرسش‌های این بانو توانسته بود تا دختر مورد نظر را ببیند و این وصلت سر بگیرد.

«اصغرزاده» به تفاوت ملاک و معیار جوانان امروزی اشاره کرد و گفت: وقتی جوانی با ملاک معیارهای درست به من مراجعه می‌کند، سعی می‌کنم با مادر او همکلام شوم و به آن‌ها توصیه می‌کنم تا به انتخاب فرزندانشان احترام بگذارند و همراهشان باشند و از معیارهای غلط بپرهیزند.

او البته گلایه‌ای هم از مادرانی که به او مراجعه می‌کنند دارد و اضافه کرد: متاسفانه آن‌ها به دنبال همسر برای فرزندان پسر خود هستند و به معرفی دختران خود نمی‌پردازند، در حالی که آن‌ها نیز حق دارند تا زندگی خود را بسازند و شرایط امروز ایجاد می‌کند تا در این مسیر گام بردارند.

ارسال نظر