اقبال لاهوری، دلیل زنده ماندن زبان فارسی در پاکستان

اقبال لاهوری، دلیل زنده ماندن زبان فارسی در پاکستان
شاعر و مدرس ادبیات فارسی دانشگاه‌های پاکستان یکی از دلایل مهم زنده ماندن زبان فارسی در کشور پاکستان را اقبال لاهوری، شاعر برجسته این کشور دانست.
سه‌شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱
کد خبر :  ۱۶۰۸۲۷

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، ۲۴ بهمن ماه، جلسه دوشنبه‌های شعر که در حوزه هنری استان با حضور دکتر کمیل قزلباش؛ شاعر و مدرس ادبیات فارسی دانشگاه‌های پاکستان، دکتر تقی صادقی؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، حجت‌الاسلام عباس سرشته؛ معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، احمد مرجانی؛ استاد دانشگاه، حاج قاسم مهرنیا؛ شاعر و پیشکسوت فرهنگی، استاد حسن روشان؛ شاعر، پژوهشگر و استاد دانشگاه، اباصلت رضوانی؛ شاعر و دبیر کارگاه شعر آیینی حوزه هنری استان، برگزار شد.

ابتدای این برنامه با سخنان کارشناس مجری دوشنبه‌های شعر آغاز شد و هدف از برگزاری این برنامه با حضور دکتر کمیل قزلباش نیز آشنایی با فرهنگ دو کشور ایران و پاکستان که زبان مشترکی به نام فارسی دارند، بود.

پس از سخنان کارشناس دوشنبه‌های شعر، تعدادی از شاعران پیشکسوت استان شعرخوانی کردند که در میان آنان شاعران خانم نیز به چشم می‌خورد.

اتمام شعرخوانی شاعران همزمان شد با حضور دکتر قزلباش در سالن اجتماعات حوزه هنری استان در میان شاعرانی که در انتظار حضور دکتر قزلباش بودند.

دکتر کمیل قزلباش در ابتدای سخن خود از دعوت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی برای حضور وی در استان تشکر کرد کرد و وارد تاریخ شعر فارسی در پاکستان شد.

شبه قاره هند که دوره طولانی حکومت مغول را داشت، دارای زبان رسمی فارسی بود و همه به زبان فارسی صحبت می‌کردند اما کم کم شعرایی که اهل غزل نبودند سبک هندی را را به وجود آوردند اما در دوره‌ای از تاریخ، زبان انگلیسی به عنوان زبان رسمی معرفی شد.

زبان، هویت یک ملت است و زمانی که زبان انگلیسی به عنوان زبان رسمی معرفی شد، به مرور زمان زبان اردو به وجود آمد اما مردم نتوانستند با زبان انگلیسی ارتباط خوبی برقرار کنند و این زبان را به عنوان زبان رسمی بشناسند.

همه افراد قدیمی و مسن پاکستان زبان فارسی را بلد هستند و هیچ عارفی نیست که با زبان فارسی غریبه باشد و در حال حاضر اساتید و هیئت علمی‌های زیادی مسلط به زبان فارسی داریم.

شعرای کلاسیک ما به زبان فارسی شعر سرودند و اشعار آنان نیز تحت تاثیر زبان فارسی بود مانند تاثیرپذیری از آثار مولانا، خیام، حافظ، سعدی و....

۶۰ درصد از اشعار اقبال لاهوری به زبان فارسی بوده است و یکی از مهمترین دلایل زنده ماندن زبان فارسی در پاکستان نیز اقبال لاهوری است.

مردم همیشه می‌خواهند به اصل خود بازگردند و ما در پاکستان مثنوی مولانا را با نام مثنوی شریف معرفی می‌کنیم و برای این کتاب اهمیت بسیاری قائل هستیم.

در پایان برنامه حاج قاسم مهرنیا، محمدرضا قدیمی، زکیه عبدی، محمود صوفی، امیر سعادتی، علی داوری، فاطمه اصغری، مهدی عطاران، مهدی محمدیان، فاطمه صالحی، مرتضی رستمی، نسرین معروف، مرتضی گریوانی، علی‌اکبر جعفرزاده، فائزه رمضانی، جواد نسیمی شعر خوانی کردند.

 

ارسال نظر