به گزارش واحد رسانه و جریانسازی حوزه هنری خراسان شمالی، در دیدار صمیمانه اهالی هنر حوزه کودک استان با رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان کشور، علی جانباز به دغدغهها و چالشهای پیش روی فعالان این عرصه گوش سپرد و به ارائه راهکار پرداخت. همچنین سه نوجوان نقال برگزیده «جشنواره نقالان سوره» به پردهخوانی پرداختند.
مهشید غلامانی، نوجوان نقال، گوشهای از زندگی و فعالیتهای شهید مدافع حرم، فیروز حمیدیزاده را با بیان شیوا و هنرمندانه، روایت کرد. دیگر هنرمند نوجوان و توانای نقال، فاطمه رمضانی با بیان قدرتمند و جسارت مثال زدنی، روایتگر حماسه تحفه گل بود. بار دیگر یاد و خاطره دلاوری سردار سربلند خراسانی، عیوض خان جلالی، با نغمه خوانی نوجوان کرمانج محمدطاها باغچقی با لهجه کرمانجی، طنینانداز شد.
در ادامه فعالین فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان به بیان مشکلات پیش روی خود پرداختند.
میلاد رامین مربی و سرپرست گروه سرود راویان فتح از اجرای گروه سرود 313 نفری گفت و اظهار کرد: پس از شنیدن بیانات مقام معظم رهبری در خصوص افزایش فعالیتهای فرنگی و انقلابی وارد این عرصه شدم. با تلاش و تمرینهای مداوم، گروه سرود 313 نفری استان توانست دومین مقام را در اجرای سرود پس از سرود سلام فرمانده کسب کند. در این راه با مشکلات مالی فراوانی روبرو بودیم ولی به سرانجام کار امید داشتیم. نبود بودجه مالی ما را با چالشهای عدیدهای روبرو کرد؛ هزینهها برای آهنگ سازی، ساخت ملودی و تنظیم بسیار بالاست و نیاز به حمایت داریم تا توان ادامه کار و شروع کار جدید را داشته باشیم.
معصومه سادات دعایی، طلبه، فعال فرهنگی و مدیر گروه سرود خواهران، با تاکیدی دوباره بر عدم حمایتهای مالی از گروههای سرود، به نبود استودیو با صدابردار خانم اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه این گروه سرود متشکل از دختران محجبه و معتقد است؛ ایشان و خانوادههای آنها با اجرا در استودیوهایی که صدابردار مرد حضور دارد مخالفت جدی دارند و ما نمیتوانیم ضبطی با کیفیت برای ارائه داشته باشیم و در اکثر مواقع به اجرای زنده اکتفا میکنیم.
جمعی از عکاسان روستای گریوان از هزینههای سنگین تهیه دوربین و لپ تاپ، همچنین دوری از مرکز برای برخورداری از دورههای آموزشی گلایه و بیان کردند: به دلیل هزینههای رفت و آمد به مرکز استان نمیتوانیم از آموزشهای حضوری و شرکت در کارگاههای آموزشی بهرهمند شویم. همچنین به دلیل نبود بودجه با وجود تکمیل بودن مجموعههای عکس در دو پروژه قادر به برگزاری نمایشگاه نیستیم.
جانباز پس از شنیدن دغدغههای فعالان حوزه کودک و نوجوان استان، تولیدات گروههای سرود را علاوه بر اینکه یک اثر فرهنگی است؛ یک اثر تربیتی دانست و گفت: سعی ما بر این است که حوزه هنری خود در تامین بخشی از هزینههای گروههای سرود یاریرسان باشد. از طرفی با گرفتن حق پخش از صدا و سیما نیز میتوان بخشی دیگر از این هزینهها را فراهم کرد.
وی یادآور شد: در حوزه سرود در سال اخیر فعالیتهای جدی را آغاز کردهایم. از جمله مهمترین آنها شکلگیری دفتر جمعخوانی سرود است؛ که با رویکردهای تربیت مربی گروههای سرود، ایجاد صندوق تولید سرود و تقویت پلت فرمهای utc، مثل آپارات و یوتیوب با هدف درآمدزایی در این پلت فرمها، فعالیت میکند.
جانباز در خصوص آموزش نیروی زبده صدابردار اعلام آمادگی کرد و تاکید کرد: خواست دختران گروههای سرود برای اجرا در استودیو با حضور صدابردار خانم کاملا منطقی و معقول است؛ بنابراین در صورت وجود علاقهمندان این رشته میتوانیم هماهنگیهای لازم را انجام دهیم.
رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان کشور در پاسخ به مشکلات عکاسان بیان کرد: تلفیق هنر عکاسی با گرافیک و کار در رشتههای مختلف عکاسی اعم از عکاسی خبری، مستند و تولید پوستر با استفاده از عکس میتوان این هنر را به درآمدزایی رساند تا کمی از بار مشکلات کاسته شود. همچنین با شرکت در دورهها و ورک شاپهای آنلاین میتوان از آموزش به روز بهرهمند شد تا توان و بنیه علمی عکاسان با علم روز پیش رود. تامین مالی برای برگزاری نمایشگاههای عکاسی نیز از دیگر برنامههای است که در تلاش برای اجرایی کردن آن هستیم.
گفتنی است، برای شناسایی ظرفیتهای موجود و کشف استعدادهای توانمند در سطح استان، علی جانباز به همراه رئیس حوزه هنری استان، از باشگاه نقالان سوره شهر تیتکانلو، راهی فاروج شدند.
دختر نوجوان فاروجی، غزل هنرپیشه از اعضای برگزیده باشگاه نقالان سوره در جمع میهمانان، پرده ای از سردار عیوض را نقالی کرد؛ که بسیار مورد توجه حضار قرار گرفت.
و در پایان جمعی از دانشآموزان دبستان دخترانه عشایری تیتکانلو که مستعد و علاقمند به هنر نقالی هستند در حضور رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان هنرنمایی کردند.