به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، سعید بیابانکی شامگاه روز شنبه و به مناسبت میلاد حضرت رسول اکرم(ص) با حضور در جمع شاعران خراسان شمالی با اشاره به اهمیت زبان در شعر اظهار کرد: زبان ابزار شاعر است و که دارای بخشهای گوناگونی همچون نحو، دستور زبان و واژگان دارد.
وی همچنین تفاوت میان شاعران و اندیشمندان را در نحوه کشف و کاربرد کشفیات خود نسب به مخاطب دانست و افزود: دانشمندان به کشفیات میپردازند و مردم از کاربرد آنها استفاده میکنند ولی شاعر کشف بخشی از مفاهیم را به عهده مخاطب میگذارد.
این شاعر برجسته کشور کار شعر را سهیمکردن مخاطبین در مضامین دانست و افزود: شاعر شعری را میسراید ولی بهاندازه مخاطبین در فهم شعر سهم دارد و زیبایی شعر در لفافهگویی برای مخاطب است.
وی همچنین زبان را پدیدهای شگفت بیان کرد و گفت: برخی شاعران در طول تاریخ زمان بودهاند که سوادی برای خواندن و نوشتن نداشته اما شاعران قابلی شدهاند.
بیابانکی شعر را به آسمان برد، سخنان روزمره توصیف کرد و ادامه داد: شاعر در بخشهای گوناگون برجستگیهایی ارائه میکند که متفاوت با زبان روزمره است.
وی در تشریح این برجستگیها تصریح کرد: ایجاد برجستگی در مفاهیم، تزریق وزن و موسیقی به بیان و احیا واژگان از انواع مختلفی از ویژگیهای شعر است که از سوی شاعر در بیان و گفتار روزمره ایجادشده و باعث تفاوت میشود.
این نویسنده و شاعر کشور در انتها پویایی زبان را ازجمله ویژگیهای زبان زنده دانست و گفت: زبان پویا در حال تولید واژگان است و کار شاعر احیا واژگان مرده است که در این موضوع ازجمله ویژگیهای شعر محسوب میشود.
در ادامه این برنامه تعدادی از شعرای بجنورد به قرائت شعرهای خود با مضامین مختلف پرداختند.