به گزارش واحد رسانه و جریانسازی حوزه هنری خراسان شمالی، عصر روز دوشنبه 24 اردبیهشت ماه، چهل و چهارمین شب خاطره «موجهای بیقراری» با مشارکت حوزه هنری و جمعیت هلال احمر استان با حضور جواد فروغی ورزشکار نامی کشور، دارنده مدال طلای المپیک 2020، مدافع سلامت و حرم، به عنوان میهمان ویژه در سالن ایثار برگزار شد.
فروغی در گفت و گویی با مجری برنامه گوشهای از خاطرات خود در سوریه را بازگو کرد.
مجری برنامه ضمن اشاره به اینکه کار پرستاری از جهاتی بسیار مشابه کار امدادگران هلال احمر است؛ از فروغی خواست از لحظاتی بگوید که پرستاران در کنار امدادگران قرار میگرفتند.
فروغی گفت: تجربه من از همکاری با امدادگران هلال احمر مربوط به زمانی است که در اورژانس بیمارستان بقیه الله شیفت بودم. به ما اطلاع دادند هلیکوپتر امداد در حیاط جنوبی بیمارستان برای انتقال مصدومی که در کوه دچار سکته شده بوده در حال نسشتن است. فورا اقدام به انتقال مصدوم کردیم و خوشبختانه نجات وی موفقیتآمیز بود. برای ما شگفتآور بود که امدادگران قبل از اورژانس اطلاع یافته و بسیار سریع وارد عمل شده بودند.
طبیعتا از ایام امدادگری در سوریه خاطراتی دارید که مشتاق شنیدن هستیم.
در سوریه به عنوان امدادگر توفیق خدمت داشتم. طی پنج مرحله هر بار به مدت یه ماه الی یک ماه و نیم به عنوان امدادگر در سوریه حضور داشتم. صبح جمعهای بود و مشغول کارهای روزانه بودیم که شخصی هنگام عبور از موقعیت ما سعی بر آن داشت تا ما را از خطر کمین آگاه کند. دقایقی بعد وضعیت به گونهای شد که حتی من که نیروی امدادی بودم؛ اجبارا اسلحه به دست گرفتم و در درگیری پیش آمده شرکت کردم. در آن اوضاع تلاش کردیم تا آمبولانس را از مهلکه بیرون بکشیم و به جایی امن انتقال دهیم. با زخمی و شهید شدن چند تن از رزمندگان معرکه پایان یافت.
در آن ایام حادثه تکان دهنده دیگری رخ داد که هنوز بسیار زنده و ملموس به یاد دارم. در یکی از مناطق درگیر در سوریه به همراه چند امدادگر سوری حضور داشتیم. هنگام نهار شخصی با بدنی زخمی وارد شد و شروع به تعریف حادثه ای که رخ داده بود کرد. به عربی با امدادگران سوری صحبت کرد و ما متوجه شدیم که تصادفی در همان حوالی رخ داده است. تجهیرات مورد نیاز را جمعآوری کردیم و با آمبولانس به محل حادثه رفتیم.
در راه دست به دعا برداشتم و از خداوند میخواستم که حادثه برای اتوبوس یا وسیله نقلیهای که تعداد زیادی از افراد در آن هستند؛ رخ نداده نباشد. اما متاسفانه وقتی به محل حادثه رسیدیم با صحنههای بسیار دلخراشی مواجه شدیم. یه دستگاه اتوبوس واژگون شده بود و متاسفانه اکثر مسافران جراحات بسیار شدید داشتند و فوت شدگان حادثه نیز زیاد بود.
اتوبوس صدمه زیادی دیده بود به همین دلیل برای بیرون آوردن مجروحان و فوتشدگان تلاش بسیاری لازم بود. اما لذت نجات همان سه نفر برای امدادگران بسیار ارزشمند بود که خاطرهای هرچند دردناک اما لذت بخش به یادگار گذاشت.
می توان گفت: شما وقتی در سوریه بودین علاوه بر امدادرسانی به مردم جنگ زده سوریه در حوادث هم حضور داشتید؟
بله، با توجه به اینکه یکی از شعارهای هلال احمر تسکین آلام بشری است و همچنین از اصول هلال احمر بیطرفی است؛ بنابراین در امدادرسانی، امدادگر نباید تفاوتی بین انسانها قائل شود. در دورانی که در سوریه بودم جنگ زدهها توسط دولت سوریه در جایی اسکان داده میشدند و ما میتوانستیم از نظر درمانی، تغذیه و امکانات مورد نیاز آنها را پوشش دهیم. اما مواردی پیش آمد که برای امدادرسانی به مجروحان مخالف دولت سوریه، بین ما و دیگر نیروها درگیری به وجود میآمد. و شخصا تاکید داشتم که کار من حد و مرز ندارد و خودی و غیر خودی نمیشناسد و بر پایه انصاف و انسانیت بنا شده است.
روحیه امدادگری شما چقدر در رقم زدن و دستیابی به مدال طلای المپیک دخیل بود؟
هنگام شروع تیراندازی در اوج کار پرستاری بودم، از هر فرصتی برای تمرین استفاده میکردم. ویژگیای که در حرفه پرستاری و امدادگری طی سالها آموختهام، «صبر» بود که در تیراندازی خیلی کمک کرد. تیراندازی رشتهای است که بسیار به آرامش و مدیریت زمان احتیاج دارد.
گفتنی است در پایان این مراسم جواد فروغی به عضویت داوطلب افتخاری جمعیت هلال احمر درآمد و همچنین از خانوادههای شهید مدافع حرم فیروز حمیدیزاده وشهید مدافع وطن حسن وحیدی تقدیر شد.
اجرای قطعات موسیقی توسط گروه تلفیقی به سرپرستی استاد ابراهیم مشکدان و برگزاری نمایشگاه آثار نهضت مردمی پوستر انقلاب از دیگر برنامههایی بود که در حاشیه این مراسم انجام شد.