به گزارش واحد رسانه و جریانسازی حوزه هنری خراسان شمالی، در نشستی صمیمانه با حضور جمعی از علاقهمندان و هنرمندان حوزه موسیقی، استاد «علی مراد» دانش آموخته رشته مطالعات هنر در دانشگاه فلورانس و نولزنده ساز ویولا، با معرفی اجمالی موسیقی کلاسیک سعی در کمک به مخاطبین برای گوش دادن به موسیقی کلاسیک کرد.
علی مراد با بیان اینکه هر قطعه از موسیقی دو نوع مخاطب دارد خاطر نشان کرد: نوازندگان موسیقی کلاسیک به هنگام ساخت قطعات موسیقی بسیار بر روی این موضوع که اثر برای چه نوع مخاطبی ساخته می شود توجه و دقت نظر داشته اند. معمولا هر اثر دارای دو نوع مخاطب است؛ مخاطب اولیه و مخاطب ثانویه.
مراد ادامه داد: مخاطب اولیه معمولا دارای پیش زمینه ذهنی پیرامون موسیقی است و احساس تعلق اجتماعی – هویتی با اثر و ارتباط نوستالژی با آن، دارد. بنابراین درک موسیقی برای مخاطب بسیار آسان و شرایط لذت بردن از موسیقی برایشان فراهم میشود.
وی با تاکید بر اینکه لذت بردن از موسیقی برای مخاطب ثانویه دشوارتر است؛ افزود: مخاطب ثانویه اثر موسیقی ممکن است خارج از آن فرهنگ و تاریخ باشد؛ بنابراین برای درک این اثر باید تلاش بیشتری به کار گیرد. با دستیابی مخاطب ثانویه به دانش لازم درباره آن اثر، شناخت، بینش و آگاهی که لازمه درک آن است به وجود می آید. ثمره این تلاش تجربه خالص از موسیقی و لذت درک آن خواهد بود.
در پایان نیز چند قطعه موسیقی کلاسیک برای حاضران گذاشته و توضیحاتی داده شد، تا مخاطبین بتوانند آموختههای خود را به صورت عینی و قابل لمس تمرین کنند.