به گزارش واحد رسانه و جریانسازی حوزه هنری خراسان شمالی، صبح امروز در نشستی دوستانه و با حضور علی مراد، نویسندگان کتابهای ستاره بازی و صفا، جمعی از نویسندگان نوقلم، نویسندگان با تجربه و نوجوانان علاقهمند، بررسی نقاط ضعف و قوت دو کتاب انجام شد.
در ابتدا دو نوجوان قسمتهایی از کتابهای ستاره بازی و صفا را روخوانی کردند. سپس بحث و تبادل نظر درباره سبک نگارش، طرح داستان، پایان بندی، انتخاب لهجه، تصاویر به کاربرده شده در کتاب و نکات منفی و مثبت کتاب، صورت گرفت.
علی مراد در خصوص به کاربردن لهجه محلی در کتابها گفت: باید در نظر داشت استفاده از لهجههای محلی در نوشتن کتاب به ایجاد جذابیت برای خواننده کمک میکند اما به همان نسبت میتواند به آن ضربه بزند. بنابراین توجه به این نکته ضروری است که در ابتدا یا انتهای کتاب صفحاتی برای توضیح درباره واژگان به کارگرفته شده برای خواننده غیر بومی وجود داشته باشد. نوشتن توضیحات به صورت پاورقی در هر چند صفحه نیز میتواند راهکاری برای درک بیشتر خواننده باشد.
یکی از منتقدین با اشاره به اینکه مخاطب مجموعه کتاب سرداران نوجوانان هستند متذکر شد: برای نوجوان امروز مصور شدن کتاب، آن را قابل درکتر میکند. استفاده بیشتر از تصاویر در کنار متون، میزان درک نوجوان از موضوعات را میافزاید.
مراد بر داشتن مقدمهای یکسان در ابتدای تمامی جلدهای این مجموعه تاکید کرد و افزود: برای معرفی بهتر اهداف کتاب، وجود یک مقدمه یکسان در ابتدای هر کتاب، افزودن چند پارگراف به مقدمه درباره شهید مورد نظر و معرفی کوتاهی از نویسنده میتواند خواننده را مشتاقتر کرده و دید او را وسعت دهد. همچنین ذکر منابعی که در نوشتن کتاب از آنها استفاده شده است بر سندیت کتاب میافزاید.
وی ادامه داد: در نگارش به شیوه زندگینامه چینش زمانی رویدادها به دلیل تاثیرگذاری جابجایی زمان بر مخاطب نوجوان بسیار حائز اهمیت است. ترتیب زمانی رویدادها بسته به سبک زندگی، شیوه شهادت و تفکرات شهید متفاوت میباشد. شیوه درست با آزمون و خطا، تمرین و بارها نوشتن به دست میآید بنابراین نباید از این مرحله به سادگی گذشت باید نوشت تا به آنچه مناسب است دست یابیم.