به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، ناصر فیض در حاشیه دومین محفل طنز حوزه هنری خراسان شمالی با تاکید بر تفاوتهای شوخ طبعی هدفمند با شوخ طبعی که فقط برای ایجاد شادمانی است، افزود: با وجود مشکلات فردی و اجتماعی که امروز در جامعه وجود دارد وظیفه طنزپرداز سنگینتر است.
وی یادآور شد: ادبیات طنز ما گذشته خوبی دارد و تقریبا در اکثر آثار به نوعی به طنز و شوخ طبعی پرداخته شده به طوری که اگر نبود طنز شاید بسیاری از مسائل فرصت بیان کردن پیدا نمیکردند.
فیض اظهار داشت: طنز پرداز سعی میکند طرف عدالت بایستد و جانبداری از شخص یا هر چیزی نکرده و سعی میکند همیشه کنار خیر قرار گیرد و با رذالت مشکل دارد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه از تولیدات طنز استانها به ویژه در شهرهایی که حوزه هنری در آنها فعال است حمایت میشود، گفت: با این وجود این امر بدان معنا نیست که اگر سایر ارگانها از قبیل فرهنگ و ارشاد نیاز به حمایت در حوزه طنز داشته باشد در برنامهها مشارکت نکنیم.
وی افزود: حمایت حوزه هنری را بیشتر در جشنوارهها و سایر مراسمها به صورت مالی و یا به اعتبار یک طنزپرداز و یا عهدهدار شدن جوایز و داوری دانست و گفت: بیشتر تلاش داریم کمکها بر اساس توان منطقهای انجام شود.
فیض با اشاره به جایگاه بالای خراسان در تولید آثار طنز، اظهار داشت: خراسانیها حاضر جواب و شوخ طبع هستند که زاییده هوشمندی آنها است و به همین دلیل انتظار میرود در این خطه طنز جایگاه خوبی داشته باشد.
وی افزود: با این وجود انتظارات از این خطه بیشتر از این است و قطعا آینده بهتری نیز با توجه به جوانانی که در آن رشد کرده و فعالیت دارند متصور میشود که میتواند در آثار دیگر طنزپردازان تاثیرگذار باشد تا با تاسی از آنها به خلق آثار بیشتری همت گمارند.
مدیر دفتر طنز حوزه هنری از طنز به عنوان یک توانایی ویژه یاد کرد که در هر داستاننویس و یا شاعری وجود ندارد و توانایی خاصی را میطلبد.
وی با اشاره به چاپ آثار تخصصی طنز در این سالها از قبیل آبنبات هلدار و دارچینی مهرداد صدقی در خطه خراسان شمالی، گفت: هم اینک تعداد کتابهای چاپ شده در این حوزه نسبت به یک دهه قبل بسیار بیشتر شده است.
فیض با اشاره به حضور طنز از گذشته تا به امروز در آثار مختلف، اظهار داشت: در کشور ما در متون قدیمی شعر و نثر از طنز بسیار استفاده شده و مردم نیز در محاورات خود بسیار از آن استفاده میکنند.