نسخه استاندار برای اهالی فرهنگ و هنر استان

مجمع مشورتی اصحاب فرهنگ و هنر تشکیل می‌شود

مجمع مشورتی اصحاب فرهنگ و هنر تشکیل می‌شود
اهالی فرهنگ و هنر استان در دیدار 3 ساعته‌شان بر نقش مهم فرهنگ و هنر در تعالی زندگی بشر و برون رفت از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و حتی زیست محیطی، تاکید کردند و از نبود فضای امن برای فعالیت اهالی فرهنگ و هنر، سهم‌ ناچیز اهالی فرهنگ و هنر از رویدادهای ملی و بین‌المللی و اعتبارات و... گفتند. سرانجام استاندار خراسان شمالی با اذعان به حال ناخوش فرهنگ و هنر استان، نسخه ای برای ایجاد مجمع مشورتی اصحاب فرهنگ و هنر پیچید، تا در نشستی که با نمایندگان این مجمع در پایان هفته خواهد داشت، در راستای حال خوش اهالی فرهنگ‌ و هنر طی ۶ ماه آینده گام‌های مهم و اساسی برداشته شود.
چهارشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۳
کد خبر :  ۸۱۹۶۰

«صدیقی» از فعالان عرصه ادبیات استان با اشاره به ارائه آماری در خصوص شهدا و ایثارگران استان از این که با جمع‌آوری خاطرات آن‌ها می‌توان به فرهنگ ایثار و شهادت پرداخت، سخن گفت و از این که ارگان‌ها هر ساله کتاب‌های بیشماری را برای مسابقات مختلف با موضوع ایثار و شهادت خریداری می‌کنند، اما کتاب‌هایی که توسط نویسندگانی در خارج استان و درباره شخصیت‌های دیگر استان‌ها به رشته تحریر درآمده است، انتقاد کرد و افزود: در حالی که به واسطه وجود اسطوره‌هایی در استان، به نظر می‌رسد باید بودجه‌های استان صرف معرفی این افراد شود.
این فعال ادبی، با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در حوزه نویسندگی در استان وجود دارد که با زبان و فرهنگ مردم ‌منطقه آشنا هستند، افزود : ۲۵ نویسنده به شکل تخصصی در این عرصه قلم می‌زنند، که به نظر می‌رسد باید اقتصاد آن‌ها در درجه اول تامین شود.
وی با اشاره به ظرفیت استان در تولید آثاری با محتوای خوب داریم، تصریح کرد: به نظر می‌رسد اگر هسته‌ای از اهالی فرهنگ و هنر در قالب هیئت اندیشه‌ورز تشکیل شود، به طور قطع شاهد اتفاق‌های خوبی در این حوزه خواهیم بود، زیرا فرهنگ به گفته مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در حکم هواست و اگر تمیز باشد، آثار خوب ان را خواهیم دید.
« اباصلت رضوانی» دیگر هنرمندی بود، که از ظرفیت هنری و ادبی خراسان شمالی سخن به میان آورد و گفت: خراسان شمالی، گنجینه فرهنگ‌ها و معرفت‌هاست و پتانسیل عظیمی در راستای تنوع فرهنگی و قومیتی داراست و از این روی زمینه ادبیات پویا در این خطه فراهم است.
این شاعرآیینی، پژوهش درزمینه ادبیات را در خراسان شمالی مورد تأکید قرارداد و بیان کرد: می‌طلبد در این زمینه حمایت‌های لازم انجام شود.
وی پایین بودن فرهنگ مطالعه عمومی در کشور را یک آسیب عنوان کرد و گفت: این مشکل باعث شده شاعران تمایلی برای چاپ آثارشان نداشته باشند زیرا سرمایه زندگی‌شان از دست می‌رود لذا می‌طلبد با سیاست‌های مطلوب این آثار به چاپ برسد.
« فرحی» از فعالان حوزه نمایش استان تئاتر را یکی از حوزه‌های توسعه کشور دانست و ادامه داد: در ایران مشکلات دید مسئولان را بسته لذا تئاتر را نمی‌بینند و غافل از این هستند که این حوزه می‌تواند برخی از مشکلات را حل کند.

وی افزود: مشکلی در وجود هنرمند و مخاطب در استان نداریم اما در خراسان شمالی صنایع و بازار که باید حامی فرهنگ و هنر باشند خود را جدای از هنر می‌دانند. همچنین بودجه و اعتباری نیز نداریم و در همین راستا در سال 97 به حوزه تئاتر استان هیچ اعتباری تعلق نگرفت.
این هنرمند در ادامه سخنانش بیان کرد: ارگان‌ها و ادارات نیز هیچ‌گونه حمایتی از ما ندارند. شهرداری‌ها نیز که در کلان‌شهرها از هنر حمایت کرده و بخشی از بودجه خود را به هنر می‌دهند، اما در استان، شهرداری‌ها اعتقادی به این امر ندارند.
رئیس حوزه هنری خراسان شمالی با بیان این که آن چه در حوزه فرهنگ و هنر احساس می‌شود، کاستی در بودجه‌های فرهنگی است، خواستار افزایش اعتبارات دستگاه‌های فرهنگی، شد.
« نمازی»، با اشاره به این که در حوزه توسعه زیرساخت‌ها، خراسان شمالی، در زمره استان‌های کم برخوردار است، تصریح کرد: در این شرایط برخی ارگان‌ها از فضاهایی برخوردارند که درِ آن روی اهالی فرهنگ و هنر بسته است.
وی خواستار در اختیار قرار گرفتن فضاهایی از این دست به اهالی فرهنگ و هنر شد.
وی با اشاره به چند برابری شدن بودجه‌های تولید یک اثر آن هم در شرایط بودجه‌های اندک، گفت: این مسئله، برای مجموعه‌های فرهنگی، اتفاقی را که در حوزه رسانه، رقم خورده است، به دنبال خواهد داشت.
« نمازی» انعقاد تفاهم‌نامه توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و فعالیت‌های فرهنگی و هنری در آینده نزدیک را گامی برای رقم خوردن جهش توسعه‌ای دانست.
معاون‌سیاسی و امنیتی استانداری خراسان شمالی هم در این دیدار با اشاره به اینکه سهم استان از کل اعتبارات ۱۵ درصد است، گفت: ۸۵ اعتبارات ملی است و متولیان حوزه فرهنگ و هنر باید از ظرف اعتبارات ملی، اعتباراتی را وارد استان کرده و چالش‌های این حوزه را برطرف کنند، نه با اعتبارات محدود استانی.
وی از متولیان امر خواست تا با پیگیری و مطالبه از اعتبارات ملی، اعتبار جذب و مطالبات به حق مطرح شده اهالی فرهنگ و هنر را پاسخ دهند، زیرا مخاطبان تمام این‌ مطالبات دستگاه‌های متولی فرهنگ است.
استاندار خراسان شمالی در این دیدار به اهالی فرهنگ و هنر استان گفت: اگر می‌دانستم حالتان قدری خوب است، این نشست را برگزار نمی‌کردم اما مطمئن بودم حال خوبی ندارید، زیرا دیده نمی‌شوید.
«شجاعی» تاکید کرد: به آن چه پیش از این در خصوص افزایش اعتبارات فرهنگی و هنری گفته شد، عمل می‌کنم.
او با اذعان به این که در رویداد کشتی از ابتدا خواستم بخش بخش استان برخوردار شوند، زیرا این رویداد برای این بود که استان و تک تک داشته‌هایش دیده شود، درگیرکردن حوزه‌های مختلف هنری، تعریف کردن برند برای استان، زدن غرفه فروش تولیدات هنری و درگیرکردن اهالی فرهنگ و هنر و... را از دیگر خواسته‌هایش در این رویداد بیان و تصریح کرد: باید گروه کاری منسجم با برنامه زمان‌بندی، در قالب مجمع مشورتی اصحاب فرهنگ و هنر داشته باشیم تا پیگیری‌های تهران و استانی صورت بگیرد و به نظر می‌رسد حداقل در 6 ماه آینده حال‌مان خیلی از این بهتر خواهد بود، زیرا معتقدم برخی از این کارها با تلاش و پیگیری و رها نکردن امکان‌پذیر و تاکنون انجام نشده است.
استاندار با بیان این که اولویت نخست استان می‌تواند فرهنگ و هنر باشد زیرا بسیاری از دردها را درمان می‌کند، اظهار کرد: برخی مدیران با کلمه تحریم و کمبود منابع مالی از نشدنی‌ها سخن می‌گویند.«
شجاعی» درباره برگزاری کنسرت نیز گفت: باید تکلیف کنسرت را در استان مشخص کنیم زیرا در شأن استان نیست مردم بلیت بخرند و کنسرت را تعطیل کنیم و اگر مجوز دادیم باید اجرا کنیم، در غیر این صورت بدترین خطا تعطیلی کنسرت است، زیرا نشان می‌دهد کارمان را بلد نیستیم.
وی همچنین در خصوص حل مشکلات نشریات در مجمع مشورتی اظهار امیدواری کرد.

 

ارسال نظر