دایره المعارف تخصصی منابع تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی تدوین می‌شود

دایره المعارف تخصصی منابع تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی تدوین می‌شود
مشاور حوزه فرهنگ و مطالعات پایداری و انقلاب اسلامی مراکز استانی حوزه هنری از تدوین و شکل‌گیری دایره المعارف تخصصی منابع تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی خبر داد.
شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۶
کد خبر :  ۹۵۵۷۶

حجت‌الاسلام «سعید فخرزاده»، مشاور حوزه فرهنگ و مطالعات پایداری و انقلاب اسلامی مراکز استانی حوزه هنری در حاشیه برگزاری کارگاه تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی در بجنورد، داشتن مجموعه‌ای واقعی و قابل استناد از  تاریخ انقلاب اسلامی را مهمترین انگیزه و هدف برگزاری این کارگاه‌ها عنوان کرد و گفت: تعریف چیستی تاریخ شفاهی و مفاهیم آن و نیز ضرورت پرداختن به آن، راه‌های گردآوری و منابع در دسترس از جمله خاطره‌ها و اهمیت پرداختن و نحوه تشخیص صحت و سقم آن، مصادیق خاطره و شیوه‌های کاربرد منابع از اهم مواردی است که در این کارگاه‌ها آموزش داده می‌شود.
وی افزود: بهترین روشی که می‌تواند در جمع‌آوری اطلاعات ابعاد مختلف تاریخ شفاهی انقلاب به ما کمک کند تربیت پژوهشگرانی است که توانایی و تخصص تحقیق، پرس و جو و جمع بندی و تألیف اتفاقات و رویدادهای پیرامون انقلاب اسلامی را دارند.
«حجت‌الاسلام والمسلمین فخرزاده» افزود: فعالیت‌های آموزشی این کارگاه‌ها از سال 89 آغاز و سعی شد تا دفاتر پایداری نیز در حوزه هنری استان‌ها راه‌اندازی شود که تمرکز این موضوع تنها در تهران نباشد و فضای آموزشی تاریخ شفاهی در تمام نقاط کشور فراهم شود.
وی  با بیان اینکه تلاش کردیم کارگاه‌ها با حضور نویسندگان و محققانی در سراسر کشور برگزار شود، گفت: تاکنون حدود 10 نویسنده در هر استان یعنی بیش از 300 نفر،  تربیت شده که با ابعاد و نحوه جمع آوری تاریخ شفاهی انقلاب آشنا و به طور تخصصی آموزش دیده و هم‌اکنون مشغول به کار در این زمینه هستند.
این پژوهشگر و محقق درحوزه  تاریخ انقلاب اسلامی اضافه کرد: این مباحث حداقل با برگزاری 10 کارگاه آموزشی مطرح و بیان می‌شود.
وی با عنوان اینکه یکی از مشکلات در تحقیق و پژوهش تاریخ شفاهی انقلاب شناسنامه‌نویسی و مستند نشدن است، اعلام کرد: در تکمیل این برنامه آموزشی و پژوهشی سعی داریم تا نسبت به نحوه آرشیوکردن مستندات و تهیه بانک اطلاعاتی قابل دسترس در قالب راه‌اندازی پایگاهی مجازی اقدام کنیم.
فخرزاده با بیان این که گستره تاریخ شفاهی انقلاب وسیع و با موضوعات مختلف است،  اضافه کرد: طرحی در دست اجراست که طی آن بانک اطلاعاتی شکل می‌گیرد و هم اکنون بخشی از اطلاعات آن جمع‌آوری شده و بر اساس آن اطلاعات بر اساس سوژه‌ها موضوع بندی شده و در اختیار نویسندگان و هنرمندان قرار می‌گیرد.
وی همچنین در توضیحی تکمیلی از تدوین دایرة المعارف تخصصی از منابع قابل استناد و ارائه نمایه موضوعی در این حوزه خبر داد و افزود: بدینوسیله می‌توانیم به تألیف کتاب‌های جدید با موضوعات مختلف، تولید آثار هنری و فرهنگی و به شکل کاربردی به خلق آثار ارزنده در این باره پرداخت.
گفتنی است، کارگاه تخصصی تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی با همکاری حوزه هنری خراسان شمالی و مرکز مدیریت حوزه علمیه استان با حضور طلاب و اهل قلم پنج شنبه، همزمان با ایام دهه فجر برگزار شد.

ارسال نظر