به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، در این گفتگو ابتدا طرح مسئله توسط جواد روحانی نویسنده و کارگردان تئاتر بیان و سپس سید مهدی کشمیری و رضا گشتاسب در این خصوص به بحث و گفتگو پرداختند.
بر اساس این گزارش جواد روحانی با بیان مشکلات پیش روی اجرای تئاتر در شرایط کرونا گفت: طبق پروتکلهای بهداشتی فقط 50 درصد تماشاخانهها مجاز به پذیرش تماشاگر هستند و این موضوع هم از نظر اقتصادی و هم از نظر روحی و روانی آسیب زاست، و آیا در این وضعیت و با وجود مشکلات اجرای تئاتر ضرورت دارد؟
رضا گشتاسب؛ نویسنده مطرح کشور ضمن اشاره به اینکه هنر نمایش هنوز برای مردم به عنوان یه ضرورت شناخته نشده است گفت: بارها شاهد این بودیم که در رسانهها عنوان شده فلان شغلها از کرونا آسیب دیده ولی هیچ جای این لیست عریض و طویل اشارهای به آسیب دیدن تئاتر از کرونا نشده است.
وی افزود: مشکل از آنجایی شروع میشود که من تولید کننده تئاتر نتوانستهام مناسباتم را به مناسبات مردم نزدیک کنم و آیا در طول این سالها ما توانستهایم تئاتر را به عنوان یک دغدغه با مخاطب به اشتراک بگذاریم.
گشتاسب اظهار داشت: به نظر میرسد در این مدتی که از کرونا میگذرد مردم نبود تئاتر را حس نکردهاند و این بازگشاییها صرفا برای خود هنرمندان تئاتر مهم بوده است.
وی ادامه داد: مشکل این نیست که نیمی از ظرفیت سالنها باید خالی باشد، مسئله اینجاست که آیا بنده به عنوان کارگردان یا تولیدکننده تئاتر میتوانم نیمی از ظرفت سالن را با اتکاء به بلیط فروشی و گیشه پر کنم.
رضا گشتاسب ضمن اشاره به اینکه یکی از کارکردهای تئاتر سرگرمی است و رسانه و فضای مجازی از هنر نمایش پیشی گرفتهاند، گفت: تئاتر یک تولید و یک کالای فرهنگی است اما مادامی که ما در این تولید مخاطب را در نظر نگیریم بر خلاف شعار زیبای تئاتر برای همه، این محصول فرهنگی در حال حاظر برای همه نیست و فقط بخش کوچکی از مردم به تماشای تئاتر میآیند.