اجرای ۹ پرده‌خوانی و نقالی در نخستین جشنواره استانی «نقالان سوره»

نقالی یکی از هنرهای اصیل ایرانی است که علاوه بر نقش آفرینی در حفظ و ماندگاری ادبیات پارسی و افسانه‌های ایرانی می‌تواند زمینه‌ساز اعتلای فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی باشد.
جمعه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۵
کد خبر :  ۱۶۱۶۴۹

به گزارش واحد رسانه و جریان‌سازی حوزه هنری خراسان شمالی، صبح روز پنجشنبه 28 اردیبهشت، ۹ مجلس هنری منتخب نخستین جشنواره «نقالان سوره» خراسان شمالی در قالب پرده‌خوانی و نقالی در مجتمع فرهنگی، هنری گلشن، تماشاخانه شمس، با حضور محمدرضا حسین نژاد استاندار، رئیس حوزه هنری خراسان شمالی و جمعی از علاقمندان اجرای خود را به نمایش گذاشتند.

آثار منتخب نقالی و پرده‌خوانی توسط دانش‌آموزان مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم در جمع کودکان و نوجوانان علاقمند به این هنر اجرا شد که این اجراها توسط سه نفر از داوران استان، عباس کریمی، محمد یحیی آبادی و انسیه حاجی‌زاده داوری شدند.

نقالان این جشنواره با لباس شبیه پرده‌خوانان و نقالان در حالی که یک مطراق به دست بودند و پرده‌ای در پشت سر آنان قرار داشت که به تصاویری از شهید رجبعلی محمدزاده، شهید مدافع حرم فیروز حمیدی‌زاده، شهید ایرج رستمی، شهید مصطفی کریمی، شهید محمد ابراهیم باقری، شهید محمد علی صفا و شهید علی ره‌آموز، تحفه گل و سردار عیوض مزین شده بود اجرا کردند.

نخستین جشنواره نقالان سوره به همت حوزه هنری خراسان شمالی و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش، کانون فرهنگی و هنری مساجد، بنیاد شهید و امور ایثارگران استان و شرکت پتروشیمی خراسان برگزار شد که آثار منتخب از شهرستان‌های بجنورد، فاروج و راز و جرگلان توسط دانش‌آموزان برتر جشنواره به مخاطبان نمایش داده شد.

 در شروع برنامه در بخش اول علیرضا امانی از شهرستان بجنورد با اجرای پرده‌‍خوانی شهید رجبعلی محمدزاده به روی صحنه رفت و با نشان دادن تصاویر روی پرده، زندگی این شهید را روایت کرد.

همچنین در این مراسم زهرا برات‌زاده از شهرستان بجنورد به عنوان پرده‌خوان شهید ایرج رستمی در این برنامه ایفای نقش کرد.

اجرای آخرین نمایش در بخش اول نقالی تحفه‌گل و حماسه مردم فیروزه بود که نقال این اجرا فاطمه رمضانی از شهرستان بجنورد با رخصت گرفتن از بزرگان و پیشکسوتان به نقالی این نمایش پرداخت.

اما در این میان یکی از جذاب‌ترین لحظه‌های جشنواره حضور دختری از روستای گزکوه از شهرستان فاروج بود، با اینکه جزو نفرات انتخاب شده برای اجرای امروز نبود اما با لباس‌های مخصوص پرده‌خوانی به جشنواره آمد و شوق و اشتیاق برای اجرا در صحنه رقابت را داشت که با هماهنگی دبیرخانه به او و یک نفر دیگر زمان داده شد تا هنر خود را به نمایش بگذارند.

براساس این گزارش بخش دوم اجراهای نخستین جشنواره استانی نقالان سوره ادامه پیدا کرد و نقال سیدمهدی حسینی از شهرستان فاروج با اجرایی زیبا داستان زندگی این شهید را تا لحظه شهادتش روایت می‌کند.

همچنین متینا حسینی یکی دیگر از دانش‌آموزان فاروجی نیز در حالی که یک مطراق به دست دارد یک تنه توانی‌هایی خود را در تجسم بخشیدن به حال و هوای داستان و قهرمان حماسه فیروزه(سردار عیوض‌خان) به خوبی به کار گرفت.

حال و هوای این جشنواره بسیار متفاوت‌ بود. با این که حدود ۵ ساعت از آغاز مراسم گذشته بود اما سالن برگزاری مراسم همچنان شلوغ بود و علاقمندان به اجرای نقالی و پرده‌خوانی، همچنان با استقبال زیاد این نمایش‌ها را دنبال می‌کنند.

محسن رشیدی به عنوان آخرین نقال بخش دوم اجراها، با نقل جذاب و دوست‌داشتنی به اجرای پرده‌خوانی شهید محمد ابراهیم باقری(شهید منا) پرداخت.

در بخش سوم و آخر اجراهای نخستین جشنواره استانی نقالان سوره امیرعلی روحانی از شهرستان فاروج، سیده مریم رسولی از شهرستان راز و جرگلان و مهشید غلامانی به ترتیب اتفاقات پیش آمده برای شهید محمدعلی صفا، شهید ره‌آموز(شهید ترور) و شهید فیروز حمیدی‌زاده(شهید مدافع حرم) را روایت کردند.

استقبال مردم از این مراسم بسیار خوب بود به شکلی که دوستداران هنر از هر سنی به همراه کودکان‌شان پای تماشای این پرده‌خوانی‌ها نشستند.

تعدادی از علاقه‌مندان با توجه به جمعیت داخل سالن سرپا ماندند و مراسم را پیگیری کردند و بعد از پایان اجراها همه ایستاده هنرمندان را تشویق کردند.

ارسال نظر